13 Ağustos 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye’yi ve dünyayı etkisi altına alan Covid19 virüsü son 9 aydır kişisel hayatlarımızın yanı sıra iş hayatı üzerinde de büyük değişimler yarattı. Bu dönemde başlayan, hız kazanan ve gelecekteki hayatımızı da kökten etkileyecek olan bu sürecin, iş hayatındaki bazı uygulama, kural ve beklentileri kökünden değiştirmesi bekleniyor. Bundan yola çıkarak, çok konuşulan ancak elde yeterli miktarda veri bulunmayan bu süreci daha iyi anlamak amacıyla harekete geçen YenidenBiz Derneği; Ipsos ve McKinsey’nin de katkılarıyla “Pandemi sonrası Yeni Çalışma Modelleri” isimli kapsamlı bir araştırmaya imza attı.
İş hayatına ara vermiş kadınları iş arayış süreçlerinde destekleyerek kamuoyunda farkındalık yaratmayı ve kadın istihdamına katkıda bulunmayı hedefleyen YenidenBiz Derneği; araştırmanın sonuçlarını 2-3 Aralık tarihlerinde geniş bir katılımla gerçekleşen “Yeniye Hazır mıyız?” zirvesinde katılımcılar ile paylaştı.
YenidenBiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yeşildere yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Pandemi ile karşılaşınca sağlık odaklı önlemleri alır almaz zor kazanılmış hakların geri düşeceğinden endişe etmeye başladık ve çalışmalarımıza çevik bir yaklaşımla devam ettik. Değişim rüzgarları eserken bazıları duvar örer, bazıları yel değirmenleri inşa eder, biz yel değirmeni inşa etmeyi tercih ettik. Adaylarımıza ulaşan iş ilanları ve başvuran aday adetleri düşerken girişimci kadınlara yöneldik.”
Yapı Kredi ana sponsorluğunda; Borusan Holding, Mey Diageo, Türk Tuborg, Zorlu Holding, Zurich Sigorta sponsorluğu, Bussplus, CocaCola İçecek, VMLY&R ve MultinetUP destekleriyle gerçekleşen “Yeniye Hazır mıyız?” Zirvesi, konuya ilişkin yapılan ve iş hayatından saygın isimlerin katıldığı iki farklı panelin yanı sıra Marka Danışmanı Evrim Kuran ve ünlü psikolog Acar Baltaş’ın yaptığı konuşmalar ile devam etti. İki gün süren “Yeniye Hazır mıyız?” Zirvesi’ni yaklaşık bin kişi izledi.
YenidenBiz Derneği; Ipsos ve McKinsey’nin de katkılarıyla “Pandemi sonrası Yeni Çalışma Modelleri” isimli araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı.
Toplam 91 büyük ölçekli firmanın CEO, genel müdür ve üst düzey yöneticileri ile gerçekleştirilen bu araştırma, bu alanda şu ana dek yapılan en geniş ve kapsamlı araştırma olarak iş hayatının pandemi sonrası geleceğine ışık tutuyor.
Araştırma sonucuna göre bu gelecekte iş hayatını bekleyen üç ana bulgu var.
Pandemi sonrası iş yaşamına yön vermesi beklenen bulgular ise şöyle sıralanıyor.
SunExpress’ten ücretsiz Kovid-19 testi
BURSA OSB UGANDA’NIN SANAYİLEŞMESİNE ÖRNEK OLACAK
İBB’ye yönelik yeni operasyon
Antalya Belediyesi’ne rüşvet operasyonu
Gümrük Muhafaza ekipleri bir haftada yaklaşık 1,4 ton uyuşturucu ele geçird
Spotify Türkiye editörlerine rüşvet soruşturması
Balıkesir’de art arda depremler
Trump, Çin’e vergiyi 90 gün daha erteledi
Çanakkale, Edirne, Hatay yanıyor
Çanakkale’de büyük yangın: Boğaz ve havalimanı kapatıldı, tahliyeler başladı
Sanayi üretimi 16 ayın en yükseğinde
BURSA OSB UGANDA’NIN SANAYİLEŞMESİNE ÖRNEK OLACAK
İBB’ye yönelik yeni operasyon
Antalya Belediyesi’ne rüşvet operasyonu
Gümrük Muhafaza ekipleri bir haftada yaklaşık 1,4 ton uyuşturucu ele geçird
Spotify Türkiye editörlerine rüşvet soruşturması
Balıkesir’de art arda depremler
Trump, Çin’e vergiyi 90 gün daha erteledi
Çanakkale, Edirne, Hatay yanıyor
Çanakkale’de büyük yangın: Boğaz ve havalimanı kapatıldı, tahliyeler başladı
Sanayi üretimi 16 ayın en yükseğinde
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.