19 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Canalp, bir etkinlikte gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Edirne’deki projelerle ilgili Ankara’da çeÅŸitli ziyaretlerde bulunduÄŸunu söyledi.
Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarının yenilenerek hizmete girdiğini anlatan Canalp, komşu ülkelerin de kendi kapılarını yenilemeye başladığını bildirdi.
Yunanistan’ın da İpsala Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan gümrük kapısını yenilediÄŸini dile getiren Canalp, şöyle devam etti:
“Pazarkule ise Edirne açısından, ticari ve ekonomik açıdan çok kritik bir noktadır. Orada tek giriÅŸ ve çıkış yapmak zorunda kalıyorduk çünkü tek peron vardı. Pazarkule Sınır Kapısı yenileme çalışmaları ihalesi yapıldı. Pazarkule’de 1 olan peron sayısı 3’e çıkacak. Kapasite artışı olacak. Bulgarlardan Edirne ekonomisi çok faydalanıyor. Kapıkule’nin kapasitesi büyük olduÄŸu için çok insan gelebiliyor. Ama aynı ÅŸey kapasite artışıyla beraber Pazarkule Sınır Kapısı için de olacak. Edirne’nin ekonomisine, ticaretine, esnafına ilave 2 damardan daha kan akmaya baÅŸlayacak. Edirne 2 damardan daha beslenme imkanına kavuÅŸacak. Bu da muazzam bir katkı olacak.”
Vali Canalp, İpsala Sınır Kapısı’nda tır kuyrukları sorununun çözülmesi için tır parkı yapımına devam edildiÄŸini belirtti.
Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndaki tır parkının kapasitesini büyüttüklerini de anlatan Canalp, “Burada kapasiteyi büyütmüş olmamıza raÄŸmen ÅŸu anda ihtiyaç devam ediyor. Türkiye’nin ihracatı her gün, her hafta, her ay artıyor. Artan kapasiteyi karşılayacak yeni alanlara ihtiyacımız var. Bu anlamda ilave yeni bir alan ekleyerek Hamzabeyli’de de tır kuyruklarını sonlandıracağız.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Canalp, Meriç Nehri kenarında yapılması planlanan “3 Nehir, 1 Åžehir” projesinde çalışmaların devam ettiÄŸini aktardı.
Nehrin kum ve alüvyonlarla beslenmiÅŸ yumuÅŸak tabana sahip olduÄŸunu dile getiren Canalp, “Yaklaşık 5 katlı bir bina kadar birikmiÅŸ alüvyon var. Kuracağımız baraj için ÅŸu anda o 5 katlı binanın en saÄŸlam tabakasına kadar iniyoruz ve saÄŸlam zemini buluyoruz. SaÄŸlam zeminden yukarıya doÄŸru inÅŸa ederek çalışma devam ediyor. Edirne’deki en büyük üçüncü ÅŸantiye alanı diyebilirim. Sadece gündüz deÄŸil gece sabahlara kadar ekiplerimiz çalışıyor.” dedi.
AA
Daimi deniz hudut kapısı oldular
2
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52495 kez okundu
3
Tır kuyruğu 20 kilometreyi aştı
9220 kez okundu
5
Gümrük muhafaza ekiplerine ödül geliyor
8744 kez okundu
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Green Card programı süresiz olarak durduruldu
İlaç fiyatları artırıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adı deÄŸiÅŸiyor
ATM’den para çekmede yeni dönem
26 ÅŸirkete “mali müşavir” operasyonu
Yeni harçlar belli oldu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan