05 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

‘Sakıncalı görülen’ Türkler Almanya’ya alınmayacak

Almanya, AB içinde serbest dolaşımı öngören Schengen'i pazartesi gününden itibaren fiilen askıya alıyor. Avrupa'da büyük tartışma yaratan yeni uygulamayla kara yoluyla Almanya'ya girmek isteyen ama 'sakıncalı görülen' Türkler ve diğer kişiler, vizeleri olsa bile ülkeye alınmayacak.

Almanya’nın sınır kontrollerini baÅŸlatacağını duyurarak Schengen’i fiilen askıya alma hamlesi Avrupa’da tartışma yaratmaya devam ediyor.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser düzensiz göçün sınırlandırılması ve iç güvenliğin korunması için ülkenin kara sınırlarında geçici iç sınır kontrollerine başlanacağını duyurmuştu. Buna göre Almanya, sınır güvenliğini artırmak için komşu ülkelerden gelen yolcuları 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren sıkı şekilde kontrol edecek.

Böylece AB içinde serbest dolaşımı öngören Schengen Anlaşması fiilen askıya alınıyor.

“Sakıncalı görülen” kiÅŸilerin vizesi olsa bile geri çevrilebilmesinin yolunu açan ve Türkleri de etkileyecek bu adım AB içinde büyük tartışma yarattı. Avusturya, Almanya’nın sınırdan geri göndereceÄŸi hiçbir göçmeni kabul etmeyeceÄŸini açıklarken Polonya, kararı “kabul edilmez” diye niteledi.

DÄ°ÄžER ÃœLKELER DE UYGULAR MI?

Bu geliÅŸmelerin Schengen’e gerçek bir tehdit mi yoksa güçlenen aşırı sağın etkisiyle popülist politikaların bir sonucu mu olduÄŸu soruları gündeme geldi.

Almanya’nın bu adımını diÄŸer AB ülkelerinde de uygulayıp uygulamayacağı merak konusu. Hollandalı aşırı saÄŸcı ve Ä°slam düşmanı lider Geert Wilders ise Almanya’nın sınır kontrollerini baÅŸlatma kararının iyi bir fikir olduÄŸunu, aynısının kendi ülkesinde de uygulanması gerektiÄŸini savundu.

VÄ°ZESÄ° OLAN TÃœRKLER DE DAHÄ°L

Almanya’da Pazartesi gününden itibaren kaçak Türk, Suriyeli, Afgan ya da Afrika ülkesinden birisi, ülkeye giriÅŸ izni yoksa ya da giriÅŸ yasağı varsa geri çevrilecek. Ä°ltica talep edenler ise kamplara gönderilecek.

Vize alıp gelen Türkler de, bu muameleye tabi olup sınırdan geri çevrilebilecek. Kaçak Türklerin sınırlardan geri çevrilmesi de, ‘doÄŸrudan sınır polisi’ tarafından uygulanacak. Söz konusu durum, Alman yasalarına uygun hale geldi ve AB kurumlarına bildirildi.

HANGÄ° ÃœLKELERÄ° KAPSIYOR?

16 Eylül’den başlayarak Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika, Danimarka’dan gelenlere 6 ay boyunca sınır kontrolleri yapılacak. Almanya’dan bu ülkelere gidiş ise serbest olacak.

Avusturya sınırlarında 11 Kasım 2024’e, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında ise 15 Aralık 2024’e kadar kontroller artarak devam edecek. Bu kontroller daha sonra uzatılabilecek. Maksimum uzatma süresi üç yıl olabilecek.

Geçen yıl sınır kontrollerinin kısmi olarak başlamasından sonra kaçak girişlerde azalma olmuştu.

Alman sınırlarından geri çevrilenlerin sayısı 2022’ye göre 2023 yılında dört kattan fazla arttı. Alman sınırlarında “geri çevirme“ ancak sınır kontrolleri sırasında mümkün olabiliyor.

Kaçak kişi, sınırı geçmiş ve Almanya’ya ayak basmış ise iltica talep ederek süreç tamamlanana kadar kalabiliyor. Bu nedenle, kaçakları sınırlarda karşılamak oldukça önemli bir süreç oluşturuyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ä°srail askerleri tarafından öldürülen AyÅŸenur Eygi’nin naaşı Bakü’den Ä°stanbul’a getirildi

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.