15 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye’nin önemli sanayi kentlerinden Bursa’dan ocak-temmuz döneminde 187 ülke ve özerk bölge ile serbest bölgeye 6 milyar 662 milyon 457 bin dolarlık ihracat yapıldı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Bursa’nın temmuz ihracatı 1 milyar 155 milyon 93 bin dolar olarak kayıtlara geçti.
Yılın 7 ayında gerçekleştirdiği dış satımla İstanbul’un ardından en fazla ihracat yapan ikinci il olan Bursa’nın ihracatının yarısından fazlasını otomotiv endüstrisi sırtladı.
Ocak-temmuz dönemindeki 6 milyar 662 milyon 457 bin dolarlık ihracatın 3 milyar 428 milyon 252 bin dolarını OYAK Renault, TOFAŞ, Bosch ve Karsan gibi dev firmaların da aralarında olduğu otomotiv endüstrisi yaptı.
Otomotiv sektörünün kentin toplam ihracatında yüzde 51,4’lük paya sahip olduğu görüldü.
Yılın 7 ayında otomotivin ardından en fazla ihracata, hazır giyim ve konfeksiyon sektörü imza attı. Bu sektörde faaliyet gösteren ihracatçılar ocak-temmuz döneminde 702 milyon 113 bin dolarlık dış satım gerçekleştirdi.
İhracatta 3’üncü sırayı alan tekstil ve ham maddeleri sektörünün 7 ayda yaptığı ihracat ise 478 milyon 40 bin dolar olarak kaydedildi.
Kentin 7 aylık ihracatında, 357 milyon 75 bin dolarla “makine ve aksamları”, 312 milyon 417 bin dolarla “mobilya kağıt ve orman ürünleri”, 311 milyon 315 bin dolarla “çelik” ve 248 milyon 380 bin dolarla “kimyevi maddeler ve mamulleri” sektörleri önemli rol üstlendi.
İhracatta Avrupa ülkeleri öne çıktı
Bursa’dan ocak-temmuz döneminde en fazla ürün, Almanya’ya gönderildi. Almanya’ya otomotiv ile hazır giyim ve konfeksiyon sektörleri ağırlıklı olmak üzere 916 milyon 325 bin dolarlık dış satım yapıldı.
Kentin ihracatında en fazla payı alan ikinci ülke Fransa’ya ise 750 milyon 175 bin dolarlık ürün satıldı.
7 aylık ihracatta 3’üncü sıradaki İtalya’ya 494 milyon 764 bin dolarlık satış gerçekleştirildi.
Mısır ve Danimarka’ya ihracatta yüzde 35’in üzerinde artış
Sektörün önemli ihracat pazarlarından Mısır’a yapılan dış satım yüzde 38,40 artış gösterdi. Bu ülkeye gerçekleştirilen ihracat 106 milyon 262 bin dolardan 147 milyon 64 bin dolara yükseldi.
Geçen yılın ocak-temmuz döneminde 30 milyon 263 bin dolarlık ürün gönderilen Danimarka’ya yapılan dış satım ise yüzde 37,61’lik artışla 41 milyon 643 bin dolar olarak kayıtlara geçti.
AA
Altının kilogramı geriledi
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
295663 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109382 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
29289 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
24291 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
23045 kez okundu
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek
Asgari ücret maratonu bugün başlıyor
Rekabet Kurumu idari para cezası alt sınırını belirledi
TÜRK-İŞ asgari ücret masasına oturmadı
Hangi Çiçek Soğanlarının İhracatı Yasaklandı?
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 40 indirimli bilet
İşte dünyanın en güçlü kadınları
Yan Yana’ 2025’in en çok izlenen filmi oldu
DEM Parti bugün Bahçeli’yi ziyaret edecek
Asgari ücret maratonu bugün başlıyor
Rekabet Kurumu idari para cezası alt sınırını belirledi
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan