01 Mayıs 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye Süt Üreticileri Merkez BirliÄŸi BaÅŸkanı Tevfik Keskin, yem sanayisi ile sütü iÅŸleyen ve mamul haline getiren süt firmalarının raf fiyatlarında artış yaptığını belirterek, “Buradan sektörümüzün tüm otoritelerine, özellikle Gıda Komitesine sesleniyorum, süt üreticileri olarak ürettiÄŸimiz sütümüze zam istiyoruz.” dedi.
Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın ocak-mart döneminde süt ve besi yem fiyatlarının artış gösterdiÄŸini ifade etti.
Süt üreticileri olarak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve zamlara raÄŸmen süt üretimine ara vermeden devam ettiklerini dile getiren Keskin, çiftçilerin ve üreticilerin, tüketicilerin ihtiyaçlarını büyük emek ve mücadeleyle karşıladıklarını söyledi.
Keskin, normalleÅŸme sürecine girildiÄŸini,nilufer escort
üt üreticilerinin artan girdi maliyetlerine karşılık artık ayakta durmakta zorluk çektiÄŸini dile getirdi.
Üreticilerin artan yem ve girdi maliyetlerini etimesgut escort
karşısında zam beklemelerinin haksız olmadığını belirten Keskin, ÅŸöyle devam etti:
“Herkesin takdir edeceÄŸi gibi ülkemizin süt üreticileri, yaptıkları fedakarlıklarla, süt fiyat artışını fazlasıyla hak ettiler. Yem sanayisi ile sütü iÅŸleyen ve mamul haline getiren süt firmaları raf fiyatlarında artış yaparken ve karlılık oranlarını artırırken, üreticilerimizin kıymetle ve inanılmaz zorlu mücadeleyle ürettikleri sütü deÄŸer fiyatından satamaması oldukça üzücü. Buradan sektörümüzün tüm otoritelerine, özellikle Gıda Komitesine sesleniyorum, süt üreticileri olarak ürettiÄŸimiz sütümüze zam istiyoruz. Üretimde maliyetleri düÅŸürecek tedbirlerin alınması ve süt üretiminin büyük çoÄŸunluÄŸunu gerçekleÅŸtiren küçük aile iÅŸletmelerimizin durumlarının göz önüne alınarak süt fiyatlarının yeniden düzenlenmesini tüm süt üreticilerimiz adına talep ediyoruz.”
Keskin, yem fiyatlarının yükselmesiyle süt üreticisine ve besicilere destek olmak için Tarım ve Orman Bakanlığının hayvan başına 65 lira yem desteÄŸi verdiÄŸine dikkati çekerek ÅŸunları kaydetti:
mut escort
baÅŸakÅŸehir escort
“Küçük aile iÅŸletmelerimiz ve üreticilerimiz bu yem desteÄŸiyle bir nebze rahatlamıştır. Ayrıca 4 ay boyunca süt teÅŸvik primlerinin 5 kuruÅŸ artışla ödenmesi üretim yapmamıza yardımcı olmuÅŸ ve üreticilerimizi zor günlerde mutlu etmiÅŸtir. Sayın Bakanımıza üreticilerimizin zor gününde yanında oldukları için ve desteklerinden dolayı teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz.”
AA
Borsa120 bin puanın üzerini gördü
TCMB BaÅŸkanı Fatih Karahan’dan “SıkılaÅŸma” mesajı
İstanbul’da 1 Mayıs öncesi operasyon: 22 gözaltı kararı
2025 askerlik yerleri açıklandı
1 Mayıs’ta hangi toplu ulaşımlar ücretsiz olacak?
Dış ticaret açığı 3 ayda 22,5 milyar dolar oldu
ABD’nin yeni Türkiye Büyükelçisi Thomas Barrack oldu
Borsa İstanbul’da manipülasyon operasyonu: 15 gözaltı kararı
Bursa’da uyuÅŸturucu operasyonu: 41 gözaltı
İBB’ye ikinci dalga soruÅŸturması: 18 kiÅŸi tutuklandı
Koku değil zehir saçıyor
TCMB BaÅŸkanı Fatih Karahan’dan “SıkılaÅŸma” mesajı
İstanbul’da 1 Mayıs öncesi operasyon: 22 gözaltı kararı
2025 askerlik yerleri açıklandı
1 Mayıs’ta hangi toplu ulaşımlar ücretsiz olacak?
Dış ticaret açığı 3 ayda 22,5 milyar dolar oldu
ABD’nin yeni Türkiye Büyükelçisi Thomas Barrack oldu
Borsa İstanbul’da manipülasyon operasyonu: 15 gözaltı kararı
Bursa’da uyuÅŸturucu operasyonu: 41 gözaltı
İBB’ye ikinci dalga soruÅŸturması: 18 kiÅŸi tutuklandı
Koku değil zehir saçıyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.