26 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ocakta ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1 artarak 14,8 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, bu rakamın, Cumhuriyet tarihindeki en yüksek ocak ayı ihracat rakamı olduğunu bildirdi.
Pekcan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında Ticaret Bakanlığının ocak ayı geçici dış ticaret istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Küresel ekonomi ve ticaretteki yavaşlamaya rağmen, 2019 yılında ihracatta yakalanan başarının, 2020 ocak ayında da ivmelenerek devam ettiğini ifade eden Pekcan, “Bu yılın ocak ayında ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1 artarak 14,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam, Cumhuriyet tarihindeki en yüksek ocak ayı ihracat rakamıdır.” ifadesini kullandı.
Pekcan, bu güçlü artış oranının, 2020 yılı ihracatı için önemli bir pozitif gösterge olduğuna dikkati çekerek, aynı dönemde ithalatın ise yüzde 18,9’luk artış ile 19,2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, dış ticaret hacminin yüzde 13’lük artışla 34 milyar dolara yükseldiğini kaydetti.
Küresel ekonomideki zayıf seyre rağmen yılın ilk ayındaki dış ticarete ilişkin bu verilerin, Türkiye ekonomisindeki canlanmanın güçlenerek devam ettiğine işaret ettiğini vurgulayan Pekcan, şöyle devam etti:
“Ayrıca makro göstergelerdeki olumlu gelişmeleri desteklemektedir. Dünya Ticaret Örgütünün (DTÖ) 2019 yılı ocak-kasım dönemi rakamları bakımından, oran bazında dünyada ihracatını en fazla artıran 7’nci ülke olduk. DTÖ yıllık verileri açıkladığında da eminim ülkemizin geçen yılın tamamındaki kayda değer başarısı bir kez daha görülecektir. Dış ticarette 2019‘daki başarılı performansımızı 2020’de de aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu önemli başarıda emeği geçen ihracatçılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
AA
Fındıkları böcek sardı!
1
Dış ticaret açığı 100 milyar dolar sınırında
336915 kez okundu
2
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
111674 kez okundu
3
MENŞEİ BELGESİNDEKİ BÜYÜK YANLIŞ; FİRMALAR YİNE CEZADA
31325 kez okundu
4
MENŞEDE YAPILAN HATA AĞIR CEZAYLA SON BULABİLİR
26320 kez okundu
5
Türk iklimlendirme sektöründen ihracat rekoru
25055 kez okundu
Yurt dışından Türkiye’ye dönecek girişimcilere vergi muafiyeti
Formula 1 yeniden Türkiye’de
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cezaevinde Mustafa Bozbey ile görüştü
Okullarda hangi güvenlik önlemleri alınacak?
Ermenistan’da Türk bayrağı yakıldı
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Yurt dışından Türkiye’ye dönecek girişimcilere vergi muafiyeti
Formula 1 yeniden Türkiye’de
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cezaevinde Mustafa Bozbey ile görüştü
Okullarda hangi güvenlik önlemleri alınacak?
Ermenistan’da Türk bayrağı yakıldı
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan