27 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Ticaret Bakanlığı‘ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, tüketicilerin pazarlama stratejisi haline gelen bu tip kampanyalarla talep ettikleri ürünleri en uygun fiyattan almak istemelerinin son derece doğal bir durum olduğu belirtildi.
Bakanlığa bu ve benzeri kampanyalar hakkında, “belirtilen indirimlerin gerçeği yansıtmadığı”, “kampanyanın hemen öncesinde ürünlerin fiyatlarının yükseltilerek kampanya döneminde yapılan indirimlerin çok yüksek oranlarda indirim yapıldığı şeklinde yansıtıldığı ve böylelikle tüketicilerin yanıltıldığı” yönünde şikayetler ulaştığı ifade edilen açıklamada, tüketicilere mağduriyet yaşamamaları için bazı uyarılara yer verildi.
Özellikle mesafeli satış (e-ticaret) yöntemiyle gerçekleştirilecek alışverişlerde, alışveriş yapılması düşünülen internet sitesinde satıcının ticari unvanı, adresi, sabit telefonu, MERSİS numarası, ETBİS kaydı gibi bilgilerin olup olmadığının kontrol edilmesi, internet veya telefon ile yapılacak alışverişlerde satıcı hakkında arama motorlarında kısa bir ön inceleme yapılarak haklarındaki yorumlar incelenerek önceki işlemlerine ilişkin fikir sahibi olunması istenilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Tüketiciler tarafından benzer mecralardan ürünün önceki ve mevcut yaklaşık fiyatının araştırılması, gerçekçi olmayan fiyatlara veya indirimlere dikkat edilmesi gibi işlemler oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesini sağlayacaktır.
Alışveriş yapılan internet sitesinin orijinal adının adres çubuğunda kurumsal sayfasında yer aldığı gibi (uzantısı vb.) olmasına dikkat edilmeli, sahte veya taklit bir site olması ihtimaline karşı site adı kontrol edilmelidir.
Sosyal medyada karşılaşılan tanıtım ve ilanlar aracılığıyla ulaşılan sitelerin taklit olması ihtimaline karşı satıcının kendi sitesinden ürün alımı tercih edilmelidir.
İnternet üzerinden yapılacak alışverişlere ilişkin ödeme işlemlerinde ödemenin SSL sertifikalı veya 3D güvenli ödeme seçenekli kanallardan yapılmasına dikkat edilmelidir.”
Satıcının ödeme yapılmadan önce vermekle yükümlü olduğu ön bilgilerin mutlaka dikkatlice okunması uyarısı yapılan açıklamada, şöyle devam edildi:
“Mesafeli sözleşmelerin ayrılmaz bir parçası olan ön bilgileri görmeden veya ayrıntılı okumadan ödeme yapılmaması da karşılaşılabilecek pek çok mağduriyeti önleyecektir.
Tüketicilerimiz firmaların uygulamaları nedeniyle mağdur olmaları durumunda, kayıplarının tanzim edilmesi amacıyla değeri 8 bin 480 liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetine, değeri 8 bin 480 lira ve üzeri olan uyuşmazlıklarda ise tüketici mahkemesine başvurmalıdır.
Bununla birlikte, yanıltıcı indirim yapıldığını düşünen tüketicilerin bu durumu, indirim öncesi ve sonrası fiyat görselleri ile birlikte, Bakanlığımıza bildirmesi önem arz etmektedir. Gerek dürüst ve adil bir ticari ortamın tesis edilmesi gerekse tüketicilerin menfaatlerinin korunması açısından yanıltıcı indirim kampanyası yapan satıcılar hakkında Bakanlığımızca gerekli tüm idari işlemler uygulanacaktır.”
AA
Kadınlarımızın sadece girişimci değil üretici olmalarını bekliyoruz
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
432878 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295896 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
111680 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
93117 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
92570 kez okundu
Yurt dışından Türkiye’ye dönecek girişimcilere vergi muafiyeti
Formula 1 yeniden Türkiye’de
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cezaevinde Mustafa Bozbey ile görüştü
Okullarda hangi güvenlik önlemleri alınacak?
Ermenistan’da Türk bayrağı yakıldı
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Yurt dışından Türkiye’ye dönecek girişimcilere vergi muafiyeti
Formula 1 yeniden Türkiye’de
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cezaevinde Mustafa Bozbey ile görüştü
Okullarda hangi güvenlik önlemleri alınacak?
Ermenistan’da Türk bayrağı yakıldı
“Küçük hanımlar, küçük beyler…”
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye Büyükelçiliği’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan