22 Haziran 2022 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
17,3212
18,2119
1.018,22
Türk ve Rus sanayiciler, Türkiye, Rusya ve yakın coğrafyadaki nükleer santral projelerindeki iş fırsatları için birlikte çalışacak.
Nükleer Sanayi Derneği (NSD) ile Rusya Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği (ACCNI), 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi’nde iş birliği protokolü imzaladı.
Bu kapsamda, NSD ile ACCNI, Rusya, Türkiye ve yakın coğrafyada nükleer sanayi projeleri geliştirmek için ortak tedarik zinciri ve firma iş birlikleri oluşturma hedefiyle birlikte çalışacak.
NSD Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Ömer Kaya, söz konusu anlaşmanın Rusya’nın nükleer enerji alanında 70 yılı aşkın süredir kazandığı tecrübeden Türk sanayicilerin de faydalanabilmesi için önemli olduğunu belirterek, “Bu anlaşma ile ACCNI ve NSD’ye üye şirketler, Türkiye ve Rusya’nın yanı sıra yakın coğrafyadaki fırsatları birlikte değerlendirecek ve uygun projelerde ortak girişimlerde bulunacak. Anlaşma kapsamında Türkiye ve Rusya’da seminer ve çalıştay düzenleyerek bilgi transferi yapacağız ve iş geliştirme fırsatlarını da değerlendireceğiz. Bu iş birliği anlaşmasının nükleer enerji gibi katma değeri çok yüksek olan bir sektörde sanayicilerimizin önünü açacağına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
ACCNI Genel Müdürü Sergey Malinin de Türk müteahhitlerin inşaat sektörü konusundaki tecrübelerine dikkati çekerek, “Nükleer santrallerin inşası son derece spesifik ve bu nedenle iş birliği ve etkileşim kurmak gerekiyor. Bu anlaşma kapsamında ACCNI ve NSD, nükleer santraller inşa eden ve ekipman ile bileşenlerin tedarikini sağlayan kuruluşlar arasında karşılıklı fayda sağlayacak iş birlikleri kuracak.” diye konuştu.
AA
SSB’den “Yapay Zeka Çalıştayı”
Yeni başkan Ali Koç oldu
ABD’de resesyon endişesi; Beyaz Saray’dan açıklama
Marmaris’te orman yangını
EPDK Başkanı’ndan elektrik fiyatlarıyla ilgili açıklama
Libya tezkeresi, TBMM’de kabul edildi
“Kurbanlıklarda abartıldığı gibi zam yok”
İYİ Parti’den akaryakıt zammı protestosu
Muğla’da orman yangını çıktı
Pınar Gültekin davası kararına “siyasilerden” açıklama
Gram altın için tahminler ne diyor?
Yeni başkan Ali Koç oldu
ABD’de resesyon endişesi; Beyaz Saray’dan açıklama
Marmaris’te orman yangını
EPDK Başkanı’ndan elektrik fiyatlarıyla ilgili açıklama
Libya tezkeresi, TBMM’de kabul edildi
“Kurbanlıklarda abartıldığı gibi zam yok”
İYİ Parti’den akaryakıt zammı protestosu
Muğla’da orman yangını çıktı
Pınar Gültekin davası kararına “siyasilerden” açıklama
Gram altın için tahminler ne diyor?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.