22 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye’de doÄŸuÅŸta beklenen yaÅŸam süresi, ortalama 78,3 yıl olarak hesaplandı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “Hayat Tabloları, 2016-2018” istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, doÄŸuÅŸta beklenen yaÅŸam süresi, Türkiye geneli için toplamda ortalama 78,3 yıl olarak belirlendi. Bu süre, erkeklerde 75,6, kadınlarda 81 yıl olarak kaydedildi. Genel olarak kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaÅŸarken, doÄŸuÅŸta beklenen yaÅŸam süresi farkı 5,4 yıl oldu.
Çalışma çağının baÅŸlangıcı olan 15 yaşındaki kiÅŸilerin ortalama kalan yaÅŸam süresi 64,4 yıl olurken, bu süre erkekler için 61,7 yıl, kadınlar için 67,1 yıl olarak belirlendi.
Türkiye’de 30 yaşındaki bir kiÅŸi için ortalama 49,8 yıl olan kalan yaÅŸam süresi, erkeklerde 47,3 yıl, kadınlarda 52,3 yıl olarak tespit edildi. Bu yaÅŸ için kadın ve erkek arasındaki beklenen yaÅŸam süresi farkı 5 yıl olarak hesaplandı.
Ülke genelinde 50 yaşındaki bir kiÅŸinin kalan yaÅŸam süresi ortalama 30,7 yıl, bu süre erkeklerde 28,4 yıl, kadınlarda 32,9 yıl olarak belirlendi.
Türkiye’de 65 yaşında olan bir kiÅŸinin kalan yaÅŸam süresi ortalama 17,9 yıl olarak kayıtlara geçerken, bu süre erkeklerde 16,2 yıl, kadınlarda 19,4 yılı buluyor. Buna göre, 65 yaşındaki kadınların erkeklerden ortalama 3,2 yıl daha fazla yaÅŸaması bekleniyor.
Belirli bir yaÅŸtaki kiÅŸinin günlük hayattaki faaliyetlerini sınırlandıracak bir saÄŸlık sorunu olmadan yaÅŸaması beklenen yıl sayısı olarak tanımlanan “saÄŸlıklı yaÅŸam süresi”, sıfır yaşında bulunan bir kiÅŸi için Türkiye’de toplamda 58,3 yıl, erkeklerde 59,9 yıl ve kadınlarda 56,8 yıl olarak hesaplandı. Buna göre, erkeklerin saÄŸlıklı yaÅŸam süresinin kadınlardan 3,1 yıl daha uzun olduÄŸu görüldü.
Borsa güne yükselişle başladı
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
431659 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295832 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
111618 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
91906 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
91352 kez okundu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan