29 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Cumhuriyet’in 100. yılı için etkinlik düzenledi.
İstanbul Valisi Davut Gül’ün, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ve İYİ Parti Milletvekili Ümit Özlale ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ın da katıldığı etkinlikte konuşan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın açıklamaları dikkat çekti.
“Zamanın ruhu, imparatorlukların tasfiyesi ve yerine, milli devletlerin yükselişinden yanaydı. Dünyanın ekonomik ve siyasi düzeni tepetaklak oluyordu. Zamanın ruhunu okumak hiç de kolay değildi.
Bu zorlu dönemeçte bizim şansımız, çağın çağrısını daha ilk andan itibaren mükemmel kavrayan bir önderin, Mustafa Kemal Atatürk’ün varlığıydı.”

“Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken önümüzde yeni bir dönemeç var” diyen Turan, “Bu dönemeçte dünyamızı ve ülkemizi ağır sorunlar tehdit ediyor. Yaşamsal ağırlıkta bir dizi sorunla yüzleşmek ve başa çıkmak durumundayız” dedi.
“Gereken dönüşümü ancak, toplumsal ittifakla sağlayabiliriz” diyen Turan, “Bu doğrultuda, toplumsal kutuplaşmaya son vermeli ve toplumun her kesimini harekete geçirmeliyiz. Cüretli ama gerçekçi adımlar atmalıyız. Toplumun kucaklaşmasını ve dönüşüm hedefine doğru, birlik ve sevgi içinde yola çıkmasını sağlamalıyız” diye konuştu.

“Biliyoruz ki, özgürlük ve ilerleme mücadelesi hiç bitmez” diyen Turan, “Cumhuriyeti cumhuriyet yapan değerleri yeniden parlatmalıyız” dedi.
“Demokrasi, eşit yurttaşlık, laiklik, ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma, toplumsal cinsiyet eşitliği ve 21. yüzyıla uygun bir eğitim, ihtiyacımız olan temeli sağlamlaştıracaktır” diyen Turan, şöyle devam etti:
“Gelin, Cumhuriyet’in devrimci ruhunu yeniden uyandıralım.
Sorunları ve yapılması gerekenleri ortaya koyarken, elbette aklı ve bilimi kullanıyoruz. Ancak daha fazlasına ihtiyacımız var. Bize başarma azmi gerekiyor. Birlik ruhu ve heyecan da lazım. Burada sanat, spor, edebiyat, müzik devreye giriyor.
Bu gecenin ihtiyaç duyduğumuz birlik ruhuna, başarma azmine, coşkuya ve heyecana katkıda
bulunmasını diliyorum.
Yüz yıl önce yaptık, yine yaparız!”

Etkinlik kapsamında verilen konserde ise Sertab Erener, piyanist Tuluğ Tırpan, Antakya Medeniyetler Korosu ve Kaan Baysal sahne aldı.
Etkinlikte milli voleybolcular Gizem Örge ve Simge Şebnem Aköz’ün Cumhuriyet’in 100. yılı ile ilgili görüşlerini paylaştı.
Nobel Barış Ödülü’nü İranlı Muhammedi’ye verildi
1
Bozulabilir gıda taşımacılığı koşulları iyileştirilecek
15629 kez okundu
2
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
15251 kez okundu
4
Türkiye’deki İlk Lojistik Merkezini Açtı
13331 kez okundu
5
Sanayi siteleri taşınacak
8178 kez okundu
Ev alım-satımında yeni dönem
Altın 4 haftanın en düşüğünde
Bakan Şimşek: Vergi mimarisinde küresel üst ligi hedefliyoruz
Arda’nın ardından Hakan Çalhanoğlu da sakatlandı
Taksim metro ve füniküler hattı kapatıldı
İstanbul Boğazı’nın en değerlisiydi konkordato istedi
Yurt dışı ilaç alımında yeni sistem
Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı
Yurt dışından Türkiye’ye dönecek girişimcilere vergi muafiyeti
Formula 1 yeniden Türkiye’de
Ev alım-satımında yeni dönem
Altın 4 haftanın en düşüğünde
Bakan Şimşek: Vergi mimarisinde küresel üst ligi hedefliyoruz
Arda’nın ardından Hakan Çalhanoğlu da sakatlandı
Taksim metro ve füniküler hattı kapatıldı
İstanbul Boğazı’nın en değerlisiydi konkordato istedi
Yurt dışı ilaç alımında yeni sistem
Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı
Yurt dışından Türkiye’ye dönecek girişimcilere vergi muafiyeti
Formula 1 yeniden Türkiye’de
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan