18 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Tutuklanması talebiyle…

"Çiftlik Bank" davası sanığı Mehmet Aydın, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Ä°stanbul Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatıyla 3 Temmuz’da Ä°stanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan “Çiftlik Bank” davası sanığı Mehmet Aydın’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğünde 4 gün süren iÅŸlemleri tamamlandı. Polis minibüsüne bindirilerek BayrampaÅŸa Devlet Hastanesine götürülen Aydın, burada saÄŸlık kontrolünden geçirildi.

Aydın, buradaki iÅŸlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Ä°stanbul Anadolu Adliyesine getirildi.

Burada, polis eÅŸliÄŸinde Örgütlü Suçlar SoruÅŸturma Bürosu’na çıkarılan Aydın’ın, soruÅŸturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel ErtaÅŸ tarafından ifadesi alındı.

Savcılık, yaklaşık 4 saat süren ifade alma iÅŸleminin ardın Aydın’ı tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliÄŸe sevk etti.

“Kimseye kesin kazanç vaadinde bulunmadım”

Mehmet Aydın’ın Ä°stanbul Mali Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğünde verdiÄŸi ifadenin ayrıntıları da ortaya çıkmaya baÅŸladı.

Ä°fadesinde, “Çiftlik Bank” projesini öncelikle bir internet oyunu olarak tasarladığını, oyuna yüksek katılım olunca ÅŸirket kurmaya karar verdiÄŸini savunan Aydın, sistemi Kıbrıs’ta kurduÄŸu ÅŸirket üzerinden yönetmeye baÅŸladığını ve zamanla ÅŸarküteri ve çiftlikler açtığını söyledi.

Bazı kiÅŸilerin para istemesi üzerine eÅŸiyle yurt dışına çıktığını ve geri gelmediÄŸini anlatan Aydın, yurt dışında bulunduÄŸu süreçte de çeÅŸitli ülkelerde firmalar açtığını, Türkiye’deki “Çiftlik Bank” iÅŸlerinin ise çalışanlarınca yürütüldüğünü ifade etti.

Aydın, “Çiftlik Bank” sisteminde kimseye kesin kazanç vaadinde bulunulmadığını, onlara sadece sistem herhangi bir ÅŸekilde kapanırsa sadece ana para iadesi garantisi verildiÄŸini öne sürerek, oyuna üye olanların reel çiftliklerde payının olmadığını, binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını iddia etti.

“Çiftlik Bank”ın mucidi ve kurucusu olduÄŸunu söyleyen Aydın, bu sistemi asla dolandırıcılık amacıyla kurmadığını, her zaman iyi niyetli davrandığını, ÅŸirketin kapandığı son ana kadar ana para iadesi yapmasının da iyi niyetli olduÄŸunu gösterdiÄŸini savundu.

“MaÄŸduriyetleri karşılayabilirim”

Sistemde görev alan şahısların kötü niyetli davranıp kendilerine haksız menfaat temin ederek kendisini de zarara uğrattığını iddia eden Aydın, tüm malvarlığının bu sistemden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istedi.

Basından soruÅŸturmayı takip ederken Çiftlik Bank maÄŸdurlarının 64 milyon lira zarara uÄŸradığı yönünde haberler gördüğünü ifade eden Aydın, Türkiye’de kurulu “Çiftlik Bank” organizasyonundaki ÅŸirketlerin malvarlıklarının ise 200 milyon lira civarında olduÄŸunu öne sürdü.

Mehmet Aydın, bu maÄŸduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar verdiÄŸini, bu kapsamda Brezilya’da teslim olduÄŸunu anlattı.

Olay

Kamuoyunda “Çiftlik Bank” olarak bilinen ve gelir getirme vaadiyle çok sayıda vatandaşın maÄŸdur olmasına yol açan sistemin kurucusu olan ve 2 yıldan fazla süredir firari bulunan Mehmet Aydın, Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilmiÅŸti.

Aydın, 3 Temmuz’da 22.10’da getirildiÄŸi Ä°stanbul Havalimanı’nda, Ä°stanbul Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatıyla uçakta gözaltına alınmıştı.

Savcılığın hakkında 4 gün gözaltı süresi verdiÄŸi “Tosuncuk” lakaplı Aydın, havalimanındaki iÅŸlemlerinin ardından Vatan Caddesi’ndeki Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü yerleÅŸkesine getirilmiÅŸti.

Hakkında, 102 maÄŸdurun ÅŸikayetçi olması üzerine “suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç örgütüne üye olma”, “biliÅŸim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı deÄŸerlerini aklama” suçlarından yeni bir soruÅŸturma dosyası açılan Aydın’la ilgili devam eden davada ise “suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “dolandırıcılık”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı deÄŸerlerini aklama” gibi çeÅŸitli suçlardan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Devlet Başkanına silahlı saldırı!

HIZLI YORUM YAP