21 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
SoruÅŸturma çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri, Yediiklim Yayınları’na ait Kızılay ve Ostim’deki iki adreste arama gerçekleÅŸtirdi.
Polis, buralarda bulunan dijital materyallere, KPSS’ye iliÅŸkin kitapların ve testlerin birer örneÄŸine soruÅŸturma çerçevesinde el koydu.
2022-KPSS Lisans oturumundaki bazı sorularla ilgili iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun incelenmesi için Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) talimat vermişti.

Talimatın ardından DDK müfettişleri incelemelerine başlamış, ayrıca iddialarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
BaÅŸsavcılık, suç duyurusu üzerine “sahtecilik”, “kamu aleyhine dolandırıcılık” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından soruÅŸturma açmıştı.
Yediiklim Yayınları’nın avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük, Ostim’deki aramanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, soruÅŸturmanın hızlı, güvenilir ve kamuoyunu tatmin edecek ÅŸekilde sonuçlanabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin güvenlik birimlerine teslim edildiÄŸini bildirdi.

Bir matematik sorusu dışında birebir sorunun söz konusu olmadığını ancak benzer sorular bulunduÄŸunu anlatan Gözüküçük, bugün basın açıklaması yapacaklarını, ayrıca DDK’ye gerekli bilgilendirme notlarını iletileceklerini ifade etti.
Soru üzerine soruşturma kapsamında gözaltına alınan olmadığını söyleyen Gözüküçük, yayınevinin bu konuda bir sorumluluğu olmadığını iddia etti.
Gözüküçük, “Bunların sadece belli bir öğrenci grubuna veya kendi öğrencilerimize deÄŸil, alenileÅŸtirilerek Türkiye’deki 980 ilçemize gönderilen, genel testler olduÄŸu ortadadır. Zaten aynı sorular YouTube kanalımızda ve sosyal mecrada, hocalarımızın video çözümlerinde yayınlanmıştır. Hiç kimseye özel olarak soru verilmemiÅŸtir.” dedi.
AA
Mühimmat deposundaki patlama
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Motorine zam geliyor: Tarih belli oldu
“19 Mayıs, teslimiyetin reddidir”
İsrail’den Sumud Filosu’na saldırı; HAK-İŞ BaÅŸkanı Mahmut Arslan da filoda
Toyota testi geçemedi
BEST Grubu 172. Toplantısını Gerçekleştirdi
İhracatçı, ‘sistem kaydı’ maÄŸduru
Konut fiyatları yine enflasyonun gerisinde
Altında son 2 ayın en düşük rakamları görüldü
Tokat’ta taÅŸkına karşı mahalle ve köyler tahliye ediliyor
Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem
Motorine zam geliyor: Tarih belli oldu
“19 Mayıs, teslimiyetin reddidir”
İsrail’den Sumud Filosu’na saldırı; HAK-İŞ BaÅŸkanı Mahmut Arslan da filoda
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan