29 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Kalyoncu, Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulan Entegre Güneş Enerjisi Fotovoltaik Panel Üretim Fabrikasında yıllık 500 megavatlık güneş paneli üretileceğini belirterek, “Avrupa’nın nadir fabrikalarından biri olacağız. Türkiye’nin Orta Doğu’daki ilk entegre fabrikası olacağız.” dedi.
Kalyoncu, Başkent OSB’de kurulan Entegre Güneş Enerjisi Fotovoltaik Panel Üretim Fabrikası için düzenlenen İşe Başlama Töreni’nde, tesisin tüm bölümlerinin gelecek yıl haziranda tamamlanacağını söyledi.
Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi kapsamında güneşte şu anda yaklaşık 6 bin megavat kurulu güce ulaştığını ifade eden Kalyoncu, “Güneşte 10 yıl içinde 10 bin megavata çıkma stratejisi bulunuyor. Temiz enerji üretimiyle her bir kilovatsaatte 500 gram fosil karbondioksit emisyonu engellenecek. Bin megavatlık bir yenilenebilir enerji santraliyle 1,5 milyon ton fosil ve karbondioksit salımı engellenecek.” diye konuştu.
Kalyoncu, ilk Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) güneş enerjisi ihalesinde en düşük teklifi veren şirketin Kalyon Enerji Grubu olduğunu belirterek, “Bu fabrikada senelik 500 megavat kapasiteli güneş paneli üretimi gerçekleşecek. Avrupa’nın nadir fabrikalarından biri olacağız. Türkiye’nin Orta Doğu’daki ilk entegre fabrikası olacağız. Tüm aşamalarına kadar her bir hücrenin ekipmanı üretilecek. Burada 1300 kişiye istihdam sağlanacak.” ifadelerini kullandı.
“Üretime 30 Nisan 2020’de başlanacak”
Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim AŞ Genel Müdürü Ahmet Taşkın da fabrikada ilk entegre panel üretimine 30 Nisan 2020’de başlanacağını söyledi.
Çin’in en büyük teknoloji firmalarından China Electronic Technology Corporation ile birlikte çalışacaklarını belirten Taşkın, “Fabrikamızda kullanacağımız ekipmanların bir kısmını Çin’de üreteceğiz bir kısmını da Japonya ve Avrupa’da üreteceğiz.” dedi.
Taşkın, Türkiye’de yaklaşık 30 adet panel üreticisi olduğunu dile getirerek, “Önceden Türkiye’de hazır alınan hücreler panel üzerine yerleştirerek basit bir üretim yapılıyordu. Bu entegre fabrikada ingot, hücre ve modül üretilecek.” diye konuştu.
AA
Hakim ve savcı adaylarına 70 puan şartı getirildi
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
433676 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
295931 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
111715 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
93885 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
93364 kez okundu
Ev alım-satımında yeni dönem
Altın 4 haftanın en düşüğünde
Bakan Şimşek: Vergi mimarisinde küresel üst ligi hedefliyoruz
Arda’nın ardından Hakan Çalhanoğlu da sakatlandı
Taksim metro ve füniküler hattı kapatıldı
İstanbul Boğazı’nın en değerlisiydi konkordato istedi
Yurt dışı ilaç alımında yeni sistem
Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı
Yurt dışından Türkiye’ye dönecek girişimcilere vergi muafiyeti
Formula 1 yeniden Türkiye’de
Ev alım-satımında yeni dönem
Altın 4 haftanın en düşüğünde
Bakan Şimşek: Vergi mimarisinde küresel üst ligi hedefliyoruz
Arda’nın ardından Hakan Çalhanoğlu da sakatlandı
Taksim metro ve füniküler hattı kapatıldı
İstanbul Boğazı’nın en değerlisiydi konkordato istedi
Yurt dışı ilaç alımında yeni sistem
Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı
Yurt dışından Türkiye’ye dönecek girişimcilere vergi muafiyeti
Formula 1 yeniden Türkiye’de
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan