22 Nisan 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Yunan basınında çıkan haberlere göre, itfaiye ekipleri tarafından Vrilisia’da bir iÅŸ yerinde yapılan aramada yanmış ceset bulundu.
Haberlerde, cesedin, yangın sırasında kaybolan ve kendisinden haber alınamayan yaklaşık 65 yaşında bir kadına ait olduğu ifade edildi.
Yetkililer, şu ana kadar 100 bin dönümden fazla alanın yandığını duyururken, 702 itfaiyeci ve 199 aracın Penteli Dağı ve Maraton Gölü bölgesindeki birçok aktif yangın noktalarına müdahale ettiğini belirtti.

Haberlerde, şu ana kadar üç hastane ile bazı manastırların da tahliye edildiği bildirildi.
Pazar gününden itibaren 5 itfaiye erinin yaralandığı belirtilen haberlerde, bunlardan ikisinin hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.
Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis, dün yaptığı açıklamada, ekiplerin zor şartlar altında çalıştığını ifade ederek, vatandaşların tahliye kararlarına uymalarını istemişti.

Tahliye emirlerine uymayı reddedenlerden bazılarının evlerinde mahsur kaldığını belirten Vathrakoyannis, “İtfaiye ekipleri kurtarma operasyonları sırasında hayatlarını tehlikeye atıyor. VatandaÅŸların tahliye emirlerine uyması gerekir.” demiÅŸti.
Vathrakoyannis, polis ve itafaiye ekiplerinin, çoÄŸunluÄŸu yaÅŸlı ve uyarıları dikkate almayan 200’den fazla kiÅŸiyi tahliye ettiÄŸini belirtmiÅŸti.

Haberlerde, yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere Avrupa BirliÄŸi Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde Fransa’dan bir helikopter, 28 itfaiye aracıyla ve 200 itfaiyeci, İtalya’dan iki uçak ve Çekya’dan 75 itfaiyeci ve 25 aracın Yunanistan’a gönderileceÄŸi bildirilmiÅŸti.
Türkiye’nin de yangınla mücadele eden Yunanistan’a destek olmak amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter göndermek için çalışmaları baÅŸlattığı duyurulmuÅŸtu.
Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, perÅŸembe gününe kadar hava koÅŸulları nedeniyle vatandaÅŸları artan orman yangınları konusunda uyarmış, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias da ülkenin yarısının “kırmızı alarm” altında olacağını belirtmiÅŸti.
AA
30 yılın en sıcak günleri
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nden vize uyarısı
ÖTV Tebliğinde Önemli Değişiklik: Engelli Araç Alımında Kapsam Genişletildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırlaması
Ateşkes uzadı: Altın yükselişte
Trump: AteÅŸkesi uzatmak istemiyorum
Bakan Bolat: Türkiye-ABD ticaret hacmini 100 milyar dolara taşıyacağız
Borsaya ’23 Nisan’ düzenlemesi
Faili meçhul dosyalar raftan iniyor
Altın ve gümüş baskı altında
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan