02 Haziran 2023 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
28 Mayıs 2023 Pazar yapılacak 2. tur Cumhurbaşkanı seçimi için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 423 bin 759 seçmenden 1 milyon 763 bin 973’ü yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy kullandı. Yurt dışı temsilciliklerde oy kullanma işlemleri bugün sona erecek.
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimler için belirlediği takvime göre, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullanabilmesi için 73 ülkedeki 151 temsilcilikte 167 noktada sandık kuruldu. Oy verme işlemleri 20 Mayıs’ta başladı.
YSK’nin takvimine göre bu yerlerdeki oy verme işlemleri bugün bitecek. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanlar bulundukları yerdeki yerel saatle 22.00’ye kadar sandığa giderek oylarını kullanabilecek. Gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00’ye kadar oy verilebilecek.
Ayrıca, YSK’den edinilen bilgiye göre, belirlenen temsilciliklerde ve gümrüklerde saat 10.00 itibarıyla oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 763 bin 973 oldu.
Yurt dışında oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından, oylar YSK’nin belirlediği yöntemlerle, yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye’ye getirilecek. Bu oylar, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, Ankara’daki ATO Congresium Fuar Merkezi’ndeki güvenlikli alanda muhafaza edilecek.
Yurt dışı seçmenlerin kullandığı oylar, Türkiye’de 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla birlikte açılacak. Bu oyların sayım ve dökümleri Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının nezaretinde yapılacak.
Türkiye, Mavi Bayrak’ta bu yıl da dünya üçüncüsü oldu
Bursa’da fabrika yangını
Antalya’ya turist akını
Gazeteci Mehmet Barlas vefat etti
CHP’de tüm MYK üyeleri istifa etti
Erdoğan’ın mal varlığı açıklandı
İYİ Parti; “Seçim bitti, ittifak bitti”
BOSB’DE MALİ GENEL KURUL YAPILDI
Başkent’e hortum uyarısı
Merkez Bankası’ndan Kur Korumalı Mevduat kararı
28 Mayıs seçimlerinin resmi sonucu açıklandı
Bursa’da fabrika yangını
Antalya’ya turist akını
Gazeteci Mehmet Barlas vefat etti
CHP’de tüm MYK üyeleri istifa etti
Erdoğan’ın mal varlığı açıklandı
İYİ Parti; “Seçim bitti, ittifak bitti”
BOSB’DE MALİ GENEL KURUL YAPILDI
Başkent’e hortum uyarısı
Merkez Bankası’ndan Kur Korumalı Mevduat kararı
28 Mayıs seçimlerinin resmi sonucu açıklandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.