02 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

2024 Dünya Gümrük Günü teması ne oldu?

Yazıda, Dünya Gümrük Örgütü’ne (DGÖ) üye ülkelerce her yıl 26 Ocak günü kutlanan Dünya Gümrük Günü çerçevesinde, DGÖ tarafından 2024 yılı temasının, “Geleneksel ve Yeni Ortaklarla İşbirliğinde Gümrükler” olarak belirlendiği iletildi.

Bu yılın teması kapsamında DGÖ’nün yazısına atıfla, dünyada teknolojik gelişmeler, çevre ve sağlık krizlerinin yanı sıra jeopolitik değişimlerle de karşı karşıya kalındığı, bu zorluklar ve dönüşümler karşısında gümrük idarelerinin proaktif bir yaklaşım benimsemesi gerektiği belirtildi. Bu nedenle, bu yılın temasının bir açıklamadan ziyade bir yol haritası olarak görülmesi gerektiği ifade edildi.

Bu çerçevede, gümrük idarelerine geleneksel ortaklarla etkileşimin artırılması, yeni ortaklıkların kurulması, amaca yönelik işbirlikleri geliştirilmesi, katılımlarda çeşitliliğin ve kapsayıcılığın artırılması, ortaklıkların etkilerinin değerlendirilmesi ve buna göre stratejilerin oluşturulması, ileri teknolojilerden ve veri analitiğinden yararlanılması çağrısı yapıldığı aktarıldı.

Bu kapsamda, anılan tema çerçevesinde yapılan çalışmaların desteklenmesi amacıyla, Ticaret Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatınca belirlenecek adaylar ile özel sektör temsilcileri arasında yapılacak değerlendirme sonucunda seçilecek personele DGÖ Liyakat Sertifikaları verileceği belirtildi.

Bahse konu değerlendirmenin Bakanlık makamı tarafından gerçekleştirileceği ve bireysel olarak yapılan başvuruların dikkate alınmayacağı vurgulandı.

Yazıda son olarak, söz konusu temaya katkıda bulunduğu değerlendirilen adayların, gerekli değerlendirme ve seçiminin yapılabilmesini teminen, temaya katkılarını gösteren gerekçeleri ile birlikte 4 Ocak 2024 tarihine kadar Bakanlığa iletilmesi gerektiği bildirildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sınır kapılarından yaya geçişi tekrar başlıyor

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.