25 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

“4 SAYFALIK RÖPORTAJDAN TSE’NİN ANLADIĞINA BAK “

URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp'in 10 Temmuz ve 12 Temmuz 2020 tarihlerinde Rekabet.net'te yayımlanan röportajı sonrası TSE (Türk Standartları Enstitüsü), “düzeltme metni” göndermiştir. Sorumlu bir haber sitesi ve gazetecilik anlayışı ile yönetim olarak TSE düzeltme metnine yer verdik.

Ancak bir gerçek var ki TSE on binlerce kişinin okuyup, yorum yaptığı haberden, hiç etkilenmemiş olsa gerek… Çünkü konuyu sadece Avrupa Yakası İthalat Müdürü’nün 12 Haziran 2020 tarihinde görevinden istifa etmesine ancak istifasının 26 Haziran tarihinde yönetim kurulunun kabul etmesine bağlamıştır. 02 Temmuz 2020 tarihinde ise bahsi geçen kişinin Baş Araştırmacı kadrosuna atandığını belirtmişlerdir. Biz rekabet.net haber sitesi olarak, röportajlarımızda Sayın Aynur Can ile ilgili menfi ya da müsbet bir ifade kullanmadığımız gibi istifa tarihi de vermemiştik.

AMACIMIZ KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK

URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp’in, Rekabet.net sitesinde arkaya arkaya yayımlanan, TSE’ de yaşanan haksızlıkları dile getirdiği haberler, kamuoyunda oldukça ilgi görerek, konuyla ilgisi olan 5 bin 976 kişi tarafından okundu. Aynı yayınlarla, sosyal medya hesaplarımızdan da 15 bin 231 okuyucumuza erişim sağladık.

TSE’nin kendileri ile ilgili yayımlanan bu haber dolayısıyla haber sitemize teşekkür etmeleri gerekirken, bir de düzeltme metni göndermelerine anlam veremedik. TSE’nin bu haber metninden çıkardığı konu sadece istifa mı? Şayet böyle ise gerçekten çok üzüntü verici bir durum.

Rekabet.net sadece ekonomik konularda yayın yapan, milli meseleleri, ülkesini seven tüm vatandaşlar gibi mesele yapan, siyasetin kısır çekişmelerinin hiçbir zaman yer almadığı, gücünü özgürlüğünden alan bir haber sitesidir.

Biz bu haber için TSE’nin yöneticilerinden, hiç olmazsa TSE Başkanlığından bir teşekkür beklerdik. Amacımız; gözümüz gibi her zaman koruduğumuz kurumlarda nelerin olup bittiğini, kamuoyunun sıkıntılarını, yetkililerine bildirmektir. Hiçbir kurum, hiçbir kuruluş çalışanların öz veri ile çalıştığını belirtip, üstelik bir de devletin vakarına yakışacak şekilde çalıştığını ifade ederek, onun arkasına saklanma hakkına sahip değildir.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Devletin vakarına, onuruna, memur olma bilincine sahip olanlar, Rekabet.net’in başının tacıdır. Haberde ve röportajda anlatılan, bu çizgiye sahip olmayan, memur olma, Türk milletinin bir ferdi olma şuuruna sahip olmayan, ahlaki değerleri sıfırlamış, milletin sanayicisine memur kisvesinde çeşitli suretlerde ihanet edenlerdir. Mücadelemiz onlarladır.

ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ

Çok önemli bir kurumun genel başkanı röportajında bu konulara değinmişse, TSE’ye düşen derhal bir soruşturma başlatıp, kendilerinin yaptıkları süreçleri analiz edip, bir daha olmaması için çare üretmektir. Tekziple vakit geçirmek değildir. Haber sitemiz hiçbir kimseyi, hiçbir kurumu, amacı belli olmayacak şekilde karalamak gibi seviyesiz, alçakça bir düşüncenin içinde olmadı, olmayacaktır. Hedefimiz bellidir.

Haber sitemizin amacı, rekabet gücünü yitirmek zorunda bırakılan sanayicimizin, rekabet gücünü yeniden kazanmasını sağlamak, bunun önündeki engelleri kamuoyu ile paylaşarak konuyla alakalı kişi ve kurum ayrımı yapmadan herkesle mücadele etmektir.

TSE tarafından yazılan tezkip metninde haberde ismi geçen kişinin istifasının haberle ilgisi olmadığı vurgulanmak istenmiştir. Ancak yine aynı tekzip metninde TSE içinde yaşanan haksızlıklar, rekabet gücünü zayıflatan tutumlar ve sanayiciye yaşatılan zorluklardan, bu konuyla ilgili kurumun hazırlıklarından ise hiç bahsedilmemiştir.

TSE’nin web sayfasında misyonu ise şu ifadelerle belirtilmiştir; “Ülkemizin rekabet gücünü artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştırmak ve toplumun yaşam düzeyini yükseltmek için; standardizasyon, uygunluk değerlendirme, deney ve kalibrasyon faaliyetlerini tarafsız, bağımsız, etkin ve güvenilir olarak sağlamaktır.”

Rekabet.net olarak soruyoruz;

Özellikle İstanbul gümrüklerinde “sabah muayeneye geleceğiz” diye haber verdiğiniz sonrada o gün işiniz çok olduğu gerekçesi ile gitmediğiniz, gelip gelmeyeceğiniz konusunda ise telefonlarına bile çıkma sorumluluğunu göstermediğiniz sanayicimizin firmaların muayene ücreti olarak ödediği ücretten haberiniz var mı?

Ertesi gün tekrar tekrar muayeneye geldiğinizde antrepolarda bu işin elleçlemesi için alınan ücreti, sanayicimizin yeniden verdiğini biliyor musunuz? Tüm bu işlerin maliyetinin vatandaşlarımıza yansıdığını bu nedenle bizim sanayicimizin uluslararası rekabet gücünü kazanmada zorluk yaşadığını hiç düşündünüz mü?

Kurumunuzdaki Yönetim kurulu üyeleri çok yetenekli ve değerli insanlar olabilir, hepsine saygımız sonsuzdur.

Ancak eski yıllarda olduğu gibi sanayici çoğunlukta olmuş olsa maliyet hesapları belki de farklı yapılmak zorunda kalırdı.

MESELE SADECE İSTİFA DEĞİL…

Rekabet.net olarak TSE’nin sadece istifa ve görevden almalara odaklanmasını doğru bulmuyoruz. Rekabet.net’ in çalışmasıyla asıl ortaya çıkarılmak istenen TSE ve gümrüklerde yaşanan haksızlıklar ve bu haksızlıklardan Türk sanayicisinin olumsuz olarak etkilendiğini kamuoyuyla paylaşmaktır. 

TSE’nin ise kurum içinde yaşanan bu haksızlıklarla ilgili herhangi bir geri bildirimde bulunmaması, sadece istifa eden kişinin istifa tarihine odaklanması ise büyük bir soru işaretidir. Rekabet.net olarak gözümüzün TSE’nin hep üzerinde olacağını, hiçbir tereddüte meydan bırakmayacak şekilde yanlışları kamuoyuyla paylaşamaya iyi yapılan bir şey olduğunda ise alkışlama erdemini göstereceğimiz bilinmelidir. 

 YAPILAN HABERLERİMİZİ ÖZETLEMEK GEREKİRSE…

Rekabet.net olarak haberlerimizde yer verdiğimiz TSE Avrupa Yakası’nda sorunları, kaynaklarımızdan aldığımız şekilde maddeler halinde sizlerle paylaşıyoruz;

 Heyet tespiti için sahada olan memurlar, ikişerli gruplar halinde çıktıkları için gün içinde az antrepoya uğramış oluyorlar. Diğer noktalara zaman yetersizliği yazılıyor.

– Heyet tespiti için çıkan memurlar, sabah TSE’den çıkarken sıralama listesi vermiyorlar. Örneğin; aynı firmanın aynı bölgede aynı gün içerisinde aynı memurlarda değişik antrepolarda ürünleri oluyor. Firmalar her antrepoya ayrı ayrı eleman koyma imkanı olmuyor, memurların şahsi telefonları olduğu için telefon numaralarını kimseyle paylaşmıyorlar. Firma temsilcisi A noktasında beklerken, memurlar C noktasına gidip firma temsilcisi yok yazabiliyorlar.

-Bazı antrepolar ürünleri memur gelmeden açtırmıyor, ürünler çok kalemli olunca, memurlar ürünler hazır değil bekleyemeyiz deyip gidiyorlar.

-Covid-19 sürecinden sonra bütün devlet kurumları ve özel sektörler sosyal mesafeyi koruyarak normal çalışma şekline geçmelerine rağmen, TSE Avrupa Yakası bu konuyu daha da zorlaştırarak memurların çalıştıkları alanların ayrı ayrı olup sosyal mesafeyi koruma açısından gayet uygun olduğu halde, firma ve firma temsilcilerini ya telefonla arayarak ya da TSE binasına tek tek alıp firmaları mağdur ediyorlar.

-Sistemin il dışındaki memurlara yönlendirdiği TSE dosyaları günlerce beklediği halde dosya hakkında bilgi almakta zorluk yaşanıyor, maillere cevap verilmiyor.

Rekabet.net

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.