03 Şubat 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Salonu’nda gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, gündeme dair son gelişmeleri aktardı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin kalıcı güvenliği tesis etmek amacıyla 7 gün 24 saat esasıyla görevine devam ettiğini söyleyen ve son bir hafta içerisinde gerçekleşen faaliyetlere dair bilgi veren Tuğamiral Zeki Aktürk, “4 PKK’lı terörist daha teslim olmuş, Sınırlarımızda ve ötesinde arazi arama-tarama; mağara, sığınak, barınak ile mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha çalışmalarına devam edildi. Suriye harekât alanlarında 8 Ocak’tan bu yana sürdürülen ‘tünel imha’ faaliyetleri kapsamında, bugüne kadar Tel Rıfat ve Menbic’de imha edilen tünellerin toplam uzunluğu 715 kilometre olmuştur” diye konuştu.
Hudut hattında da güvenliğin kesintisiz devam ettiğini belirten ve son bir haftada hudut hattında yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Aktürk, “96 şahıs yakalanmış, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8 bin 301 olmuştur. Hafta içerisinde engellenen bin 38 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 56 bin 638’e ulaşmıştır. Yine, bu hafta içerisinde, Van ve Hakkâri hudut hatlarında yapılan arama-tarama faaliyetlerinde 102 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir” dedi.
Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk’ün bilgilendirme toplantısı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı basın mensuplarının gündemdeki sorularına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakanlık, Suriyeli misafir askeri öğrencilerle ilgili bazı basın-yayın organlarında yer alan iddiaları yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriyeli askeri öğrencilerin eğitimler tamamlandıktan sonra ülkelerine döneceğine vurgu yapılarak şu bilgiler paylaşıldı:
500 bin sosyal konut projesine nasıl başvurulacak?
Bakan Bolat ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı
Ocakta en çok uçak biletinin fiyatı arttı
15 yaş altı çocuklar için sosyal medya sınırlamasında detaylar
İkinci ara tatil Ramazan Bayramı ile birleşiyor
İmalatta daralma 22 aydır sürüyor
OİB Başkanı Baran Çelik: Gümrük Birliği güncellenmezse rekabet gücümüzü kaybederiz
6 soruda AB Serbest Ticaret Anlaşmaları ve Türkiye
Dolar/TL bugün ne kadar?
İlk ders: Bayrak sevgisi
Altın ve gümüşte kayıp artıyor
Bakan Bolat ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı
Ocakta en çok uçak biletinin fiyatı arttı
15 yaş altı çocuklar için sosyal medya sınırlamasında detaylar
İkinci ara tatil Ramazan Bayramı ile birleşiyor
İmalatta daralma 22 aydır sürüyor
OİB Başkanı Baran Çelik: Gümrük Birliği güncellenmezse rekabet gücümüzü kaybederiz
6 soruda AB Serbest Ticaret Anlaşmaları ve Türkiye
Dolar/TL bugün ne kadar?
İlk ders: Bayrak sevgisi
Altın ve gümüşte kayıp artıyor
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan