14 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından aralık ayına iliÅŸkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi açıklandı.
Buna göre, RKGE, aralıkta bir önceki aya göre 2,9 puan artarak 106,8 seviyesinde gerçekleÅŸti. Aynı dönemde mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi de (RKGE-MA) 3,0 puan artarak 110,4’e çıktı.
Endeksi oluÅŸturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiÄŸinde, gelecek üç aydaki ihracat sipariÅŸ miktarı, sabit sermaye yatırım harcaması, gelecek üç aydaki üretim hacmi, mevcut mamul mal stoku, mevcut toplam sipariÅŸ miktarı ve genel gidiÅŸata iliÅŸkin deÄŸerlendirmeler endeksi artış yönünde, son üç aydaki toplam sipariÅŸ miktarı ve gelecek üç aydaki toplam istihdama iliÅŸkin deÄŸerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkiledi.
Son üç aya yönelik deÄŸerlendirmelerde, üretim hacmi artış bekleyenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre zayıfladı, iç piyasa sipariÅŸ miktarı ve ihracat sipariÅŸ miktarında artış bildirenler lehine olan seyir ise bir önceki aya göre güçlendi.
![]()
Mevcut toplam sipariÅŸlerin mevsim normallerinin altında olduÄŸu yönündeki deÄŸerlendirmeler bir önceki aya göre zayıfladı. Mevcut mamul mal stoklarının seviyesine iliÅŸkin olarak, bir önceki ayda mevsim normallerinin üzerinde olduÄŸunu bildirenler lehine olan seyir, mevsim normallerinin altında olduÄŸunu bildirenler lehine döndü.
Gelecek üç aya yönelik deÄŸerlendirmelerde, üretim hacminde ve ihracat sipariÅŸ miktarında bir önceki ayda artış bekleyenler lehine olan seyir güçlenirken, iç piyasa sipariÅŸ miktarında ise bir önceki ayda azalış bekleyenler lehine olan seyir artış bekleyenler lehine döndü. Gelecek üç aydaki istihdama iliÅŸkin artış yönlü beklentiler zayıflarken, gelecek 12 aydaki sabit sermaye yatırım harcamasına iliÅŸkin artış yönlü beklentiler ise güçlendi.
Ortalama birim maliyetlerde, son üç ayda artış olduÄŸunu bildirenler lehine olan seyir zayıflarken, gelecek üç ayda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir ise güçlendi. Gelecek üç aydaki satış fiyatına iliÅŸkin artış yönlü beklentiler ise güçlenerek devam etti. Gelecek 12 aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi bir önceki aya göre 1,1 puan artarak yüzde 15,8 seviyesinde gerçekleÅŸti.
İçinde bulunduÄŸu sanayi dalındaki genel gidiÅŸat konusunda, bir önceki aya kıyasla daha iyimser olduÄŸunu belirtenlerin oranı yüzde 12,0’a ve daha kötümser olduÄŸunu belirtenlerin oranı yüzde 10,5’e gerilerken, aynı kaldığını belirtenlerin oranı ise yüzde 77,5’e yükseldi.
AA
Destek ödemeleri bugün başlıyor
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan