19 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Dün 44,80 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 44,34 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.23 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,56 düşüşle 44,09 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 41,65 dolardan alıcı buldu.
ABD Enerji Enformasyon İdaresinin, ülkede ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 800 bin varil artışla 489,5 milyon varile yükseldiğini açıklaması, küresel piyasada stok fazlası endişelerini artırdı ve petrol fiyatlarında kısmi düşüş görüldü.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalgayla mücadele kapsamında özellikle Avrupa ülkelerinde artan tedbirler ve ABD’de yükselmeye devam eden vaka sayıları, piyasalarda “kısa vadede petrol talebinin zayıf kalmaya devam edeceği” algısını güçlendirerek fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmayı sürdürüyor.
Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 56 milyonu geçerken, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD 11,5 milyonu aşan vaka sayısıyla ilk sırada yer alıyor.
Öte yandan, Kovid-19 salgınına yönelik aşı çalışmalarındaki gelişmeler ekonomik toparlanmaya dair umutları artırıyor ve petrol fiyatlarındaki düşüşü kısıtlıyor.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve bazı OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun uyguladığı üretim kesintisi anlaşmasının süresinin uzatılacağına ilişkin beklenti de fiyatlardaki düşüşü yavaşlatıyor.
Daha önce kararlaştırılan “üretim miktarını 2021’de günlük 2 milyon varil artırma” planını erteleme eğilimindeki grubun, gelecek yıla ilişkin kesinti kararını görüşeceği toplantı 30 Kasım-1 Aralık tarihinde yapılacak.
Brent petrolde teknik olarak 44,17 ile 44,35 dolar aralığının direnç, 43,99 ile 43,81 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.
AA
Piyasaların gözü Merkez Bankası’nda
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
392305 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293837 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109448 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
52243 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
51993 kez okundu
Tokat Belediye Başkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye Başkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan