11 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına iliÅŸkin sektörel güven endekslerini açıkladı.
Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi eylülde 74,9 iken, ekimde yüzde 6,4 artarak 79,7’ye yükseldi.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre, son üç aylık dönemde iÅŸ durumu alt endeksi yüzde 8 artarak 77 oldu. Son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep alt endeksi yüzde 7,2 artışla 74,9 deÄŸerini aldı. Gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi alt endeksi de yüzde 4,3 artarak 87,4’e yükseldi.

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi ekimde yüzde 1,7 artışla 95’e ulaÅŸtı.
Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre, son üç aylık dönemde iÅŸ hacmi satışlar alt endeksi yüzde 3 artarak 86,6 oldu. Mevcut mal stok seviyesi alt endeksi yüzde 0,2 azalarak 107,5’e geriledi. Gelecek üç aylık dönemde iÅŸ hacmi-satışlar beklentisi alt endeksi ise yüzde 2,7 yükselerek 90,9’a çıktı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış inÅŸaat sektörü güven endeksi eylülde 83,3 iken bu ay yüzde 0,6 artarak 83,8’e yükseldi.
İnÅŸaat sektöründe bir önceki aya göre, alınan kayıtlı sipariÅŸlerin mevcut düzeyi alt endeksi yüzde 0,2 gerileyerek 69,8’e düÅŸtü. Gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksi ise yüzde 1,2 artarak 97,8 deÄŸerini aldı.
İnÅŸaat sektöründe ekimde giriÅŸimlerin yüzde 35,2’si faaliyetleri kısıtlayan herhangi bir faktörün olmadığını, yüzde 64,8’i ise faaliyetlerini kısıtlayan en az bir temel faktör bulunduÄŸunu belirtti. İnÅŸaat sektöründe faaliyetleri kısıtlayan temel faktörlerden, “finansman sorunları” eylülde yüzde 39,3 iken ekimde yüzde 42,4, “talep yetersizliÄŸi” eylülde yüzde 32,8 iken ekimde yüzde 30,2 ve “diÄŸer faktörler” eylülde yüzde 17 iken ekimde yüzde 16,2 oldu.
AA
ÇAYKUR, yaş çay bedeli ödemelerine yarın başlayacak
CHP’den Burcu Köksal hakkında kesin ihraç talebi
Hantavirüs görülen gemideki 3 Türk Türkiye’ye getiriliyor
İran- ABD müzakeresinde iki taraf da hayır dedi
Altın haftaya düşüşle başladı
Motorine zam geliyor
Türkiye’de hantavirüs görüldü mü?
Sanayi üretimi martta geriledi
İthalatta vergi muafiyeti süreci Tek Pencere Sistemi’ne entegre edildi
Mahkeme, Trump’ın ek vergi kararını durdurdu
Trump: İran’la anlaÅŸma her an olabilir
CHP’den Burcu Köksal hakkında kesin ihraç talebi
Hantavirüs görülen gemideki 3 Türk Türkiye’ye getiriliyor
İran- ABD müzakeresinde iki taraf da hayır dedi
Altın haftaya düşüşle başladı
Motorine zam geliyor
Türkiye’de hantavirüs görüldü mü?
Sanayi üretimi martta geriledi
İthalatta vergi muafiyeti süreci Tek Pencere Sistemi’ne entegre edildi
Mahkeme, Trump’ın ek vergi kararını durdurdu
Trump: İran’la anlaÅŸma her an olabilir
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan