30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Araçla yol ve kaldırım işgaline ceza

Yol ve kaldırım üstüne satılık ya da kiralık araç koyarak teşhir etmek yasaklanıyor. Yeni düzenleme sonrası vatandaşın da tepkisini çeken görüntüler tarihe karışacak. Uygulamaya yönelik denetimleri ise Ticaret Bakanlığı ekipleri yapacak. Yasağa uymayanlara iki bin TL'den başlayan para cezasının uygulanması gündeme gelecek

Ä°kinci el araç satışına yönelik düzenlemede dikkat çeken bir detay da yer aldı. Söz konusu yönetmelik kapsamında vatandaşın büyük tepkisine de yol açan satılık ve kiralık araçların yol ve kaldırım iÅŸgali de sona ermiÅŸ olacak.

GeçtiÄŸimiz günlerde Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüÄŸe giren yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸine göre araç alım satımı ile uÄŸraÅŸanlar yol ve kaldırım gibi kamunun ortak kullanımına ayrılmış alanları teÅŸhir alanı olarak kullanamayacak.

BAKANLIK DENETLEYECEK

1 Eylül’den itibaren uygulanmaya baÅŸlaması beklenen deÄŸiÅŸiklik kapsamında gerekli olan denetimler ise Ticaret Bakanlığı’na baÄŸlı il müdürlükleri tarafından yapılacak.

Denetimlerin yanı sıra gelen ÅŸikayet ve ihbarlar üzerine yapılacak incelemelerde yol ve kaldırım iÅŸgali yapmaya devam ederek yönetmeliÄŸe aykırı ÅŸekilde hareket edenlere ise ilgili Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki kanunun 18 inci maddesinde öngörülen idari para cezaları uygulanacak.

Ä°KÄ° BÄ°N TL’DEN BAÅžLAYAN CEZASI VAR

Bu ceza oranı ise ilgili kanunun 18. maddesinde; ”Bakanlıkça alınan tedbirlere ve yapılan ikincil düzenlemelere uymayanlara ve denetime yetkili olanlarca istenilen defter, belge ve diÄŸer kayıtlar ile bunlara iliÅŸkin bilgileri vermeyenlere veya eksik verenlere ya da denetim elemanlarının görevlerini yapmalarını engelleyenlere iki bin Türk lirası.” ÅŸeklinde öngörülüyor.

150 BÄ°NDE EN AZ 30 Ä°ÅžLETME ÅžARTI

Öte yandan mevcut düzenleme kapsamında nüfusu 150 binden az olan yerleÅŸim yerlerinde bir yapı ve alan bütünlüÄŸünde en az 15 iÅŸletme, nüfusu 150 bin ve üzeri olan yerleÅŸim yerlerinde ise en az 30 iÅŸletmenin faaliyet gösterebileceÄŸi araç alım satım merkezleri inÅŸa edilebilecek.

Toplu iÅŸ yerleri oluÅŸturulurken, bu iÅŸ yerlerinin çevreye ve trafiÄŸe getireceÄŸi yükler ile ikamet amacıyla kullanılan yerlere uzaklığı ve ulaşım imkânları da dikkate alınacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İnternet alışverişinde yeni dönem:

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.