30 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

IMF’den ABD ekonomisi için 2020’de yüzde 6,6’lık daralma beklentisi

IMF, ABD ekonomisinin Kovid-19 salgınının etkisiyle bu yıl yüzde 6,6 küçüleceği, 2021'de ise yüzde 3,9 büyüyeceği tahmininde bulundu.

Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 6,6 daralacağını öngördü.

IMF’den yapılan açıklamada, ABD’ye iliÅŸkin 4. madde görüÅŸmelerinin ön bulguları paylaşıldı.

Kovid-19 salgınının ABD ekonomisindeki etkilerine iÅŸaret edilen açıklamada, “ABD tarihindeki en uzun büyüme Kovid-19’un beklenmeyen geliÅŸiyle raydan çıktı.” deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

“Ekonomiyi onarmak uzun zaman alacak”

Açıklamada, ekonomik zararın çok büyük olduÄŸu belirtilerek, Kovid-19 vakalarındaki devam eden artış kontrol altına alınırken, iÅŸletmelerin yeniden açılması kararlarının ekonomik maliyeti hafifletmek için dikkatle alınması gerektiÄŸi vurgulandı.

IMF’nin açıklamasında, “Ekonomiyi onarmak ve faaliyeti pandemi öncesi seviyelere döndürmek uzun bir zaman alacaktır.” ifadesi kullanıldı.

Krizin ekonomik sonuçlarının en yoksul kesim için daha ağır olduÄŸuna dikkatin çekildiÄŸi açıklamada, yoksulluk oranları ve diÄŸer sosyal zorlukların küresel finans krizi sonrasında yaÅŸananları aÅŸmasının beklendiÄŸi kaydedildi.

Açıklamada, Kovid-19 ÅŸokunun ekonomik yayılımını çevreleyen çok büyük belirsizlikler olduÄŸu vurgulandı.

Ekonomik görünümdeki baÅŸlıca Kovid-19 vakalarındaki artış

Ekonomik görünüme yönelik risklere de iÅŸaret edilen açıklamada, baÅŸlıca riskin ABD’de Kovid-19 vakalarındaki artış ve karantina önlemlerinin yeniden uygulanma olasılığı olduÄŸu ifade edildi.

Açıklamada, ekonomik daralma ve ekonomik kayıpların sektörel dağılımının yoksullukta sistemsel bir artışa yol açacağına dair iÅŸaretler olduÄŸu belirtilerek, borç seviyelerindeki artışın kırılganlıklara yol açtığı kaydedildi.

ABD ekonomisine iliÅŸkin büyüme tahminlerine de yer verilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 6,6 daralacağı, 2021’de yüzde 3,9, 2022’de yüzde 3,3, 2023’te yüzde 2,3, 2024’te yüzde 1,9 ve 2025’te yüzde 1,8 büyüyeceÄŸi öngörüldü.

4. madde konsültasyonu nedir?

IMF’nin kuruluÅŸ anlaÅŸmasına göre, her üye ülkenin “4. Madde Konsültasyon Çalışması” çerçevesinde düzenli denetlenmesi gerekiyor.

IMF, üye ülkelerin ekonomi yönetimlerine yol gösterici olmak ve uluslararası finansal sistem üzerindeki gözetim görevini yerine getirmek amacıyla her üyenin ekonomik geliÅŸmelerine iliÅŸkin (genellikle yılda bir kere) ayrıntılı gözden geçirme çalışmalarında bulunuyor.

Söz konusu çalışmalar, IMF KuruluÅŸ AnlaÅŸması’nın 4. maddesi kapsamında gerçekleÅŸtirildiÄŸinden “Madde 4 GörüÅŸmeleri” olarak isimlendiriliyor.

IMF heyetlerinin, Madde 4 GörüÅŸmeleri çerçevesinde yaptığı deÄŸerlendirmeler, onay için IMF’nin Washington’daki Yönetim Kurulu’na sunuluyor.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Seyfi Dursunoğlu hayatını kaybetti

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.