01 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Ekonomiye ilişkin yeni düzenmeleri içeren tasarı yasalaştı

Ekonomiye ilişkin yeni torba yasa TBMM'den geçti. Yasayla birlikte yeni uygulamalar da devreye girecek. Bankalar ve müşteriler arasında ilk defa sözleşme ilişkisi kurulması, yüz yüze gelmeden, fiziki belge ve ıslak imza kullanılmadan, teknolojiye uygun yöntemlerle gerçekleştirilebilecek.

Kredi kartı banka sözleÅŸmelerinin elektronik olarak uzaktan yapılması, çek maÄŸdurlarının maÄŸduriyetini gidermesini kapsayan ekonomiye iliÅŸkin “torba teklif”,  Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaÅŸtı. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda ve 399 sayılı KHK’de DeÄŸiÅŸiklik Yapan Kanun Teklifiyle diÄŸer kamu bankalarına, bunların baÄŸlı ortaklık ve iÅŸtiraklerine saÄŸlanan istisnadan Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AÅž de yararlandırılacak.

Türkiye Vakıflar Bankasının, Sermaye Piyasası Kanunu’na göre faaliyette bulunan gayrimenkul yatırım ortaklıkları, Kamu Ä°hale Kanunu’na (KÄ°K) tabi olmayacak.

DEPREMDE ZARAR GÖRENLERE DESTEK

Manisa, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli ve Van ile Bingöl’ün Karlıova, Yedisu ve Adaklı ilçeleri, Erzurum’un Çat ilçesinde bu yıl meydana gelen 4 depremden zarar gören vatandaÅŸların maÄŸduriyetlerinin giderilmesi amaçlanıyor.

Yurt dışında bulunan vatandaÅŸların, zorunlu sigorta kapsamında olmakla birlikte sigorta primi ödemesinden muaf olacak ÅŸekilde kısa süreli çalışmalarının, zorunlu çalışma olarak deÄŸerlendirilip aylık baÄŸlanamaması veya baÄŸlanmış aylıkların bu çalışmalar nedeniyle kesilmesinin önüne geçilecek.

BANKACILIKTA YENÄ° DÖNEM

Bankalar ve müÅŸteriler arasındaki sözleÅŸmelerin ÅŸekli de düzenlenerek ilk defa sözleÅŸme iliÅŸkisi kurulmasının, yüz yüze gelmeden, fiziki belge ve ıslak imza kullanılmadan, teknolojiye uygun yöntemlerle gerçekleÅŸtirilebilmesinin önü açılıyor.

Tüketiciler, elektronik haberleÅŸme hizmetine abone olurken bu hizmeti saÄŸlayan iÅŸletmeciyle yazılı olarak veya elektronik ortamda sözleÅŸme yapma hakkına sahip olacak.

ÇEK KANUNUNDA DÜZENLEME

Çek Kanunu’nda yapılan düzenlemeyle karşılıksız çekten hüküm giyen kiÅŸi, tahliye tarihinden itibaren en geç 1 yıl içinde çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda birini alacaklıya ödemek zorunda olacak. KiÅŸinin, kalan kısmını 1 yıllık sürenin bitiminden itibaren ikiÅŸer ay arayla 15 eÅŸit taksitle ödemesi durumunda, mahkemece, ceza mahkumiyetinin bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına karar verilecek. Ä°nfazın durdurulduÄŸu tarihten itibaren en geç 1 yıl içinde çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda biri ödenmediÄŸi takdirde, alacaklının ÅŸikayeti üzerine mahkemece hükmün infazının devamına karar verilecek.

Kamu görevlileri arasından ek göstergesi 6400 ve daha yüksek tespit edilen üst kademe kamu yöneticisi kadro, pozisyon ve görevlerine atananlardan görevden alınanlar veya görevleri sona erenler, CumhurbaÅŸkanlığına baÄŸlı ilgili, iliÅŸkili kurum ve kuruluÅŸlarda müÅŸavir veya danışman kadro yahut pozisyonlarına ya da bakanlıkların merkez teÅŸkilatında bakanlık müÅŸaviri kadrolarına atanabilecek.

Bakanlık müÅŸaviri, müÅŸavir veya danışman atananlar, üst yöneticileri tarafından izleme, deÄŸerlendirme, araÅŸtırma, rehberlik, proje ve eÄŸitim gibi hizmetlerde görevlendirilecek.

Kamu görevlileri arasından ek göstergesi 6400 ve daha yüksek tespit edilen üst kademe kamu yöneticisi kadro, pozisyon ve görevlerine atananlardan kesintisiz olarak en az 2 yıl fiilen görev yapanlar, görevden alınmaları veya görev sürelerinin sona ermesi halinde 2 yıl süreyle daha önceki görevine ait ödemelerden yararlanacak.

CumhurbaÅŸkanlığına baÄŸlı ofis baÅŸkan ve baÅŸkan yardımcılarının görevden alınmaları halinde müÅŸavir veya danışman kadro veya pozisyonlarına ya da bakanlık müÅŸaviri kadrolarına atanmaları imkanı saÄŸlanıyor.

Kapatılan BaÅŸbakanlık kadrolarında bulunan ve diÄŸer kurum ve kuruluÅŸlara nakledilen personelin mali haklarının korunması için düzenleme yapılacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’nin orta menzilli ilk yerli füze motoru (TEI-TJ300) test edildi

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.