09 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda, ülkeye kaçak yollarla sokulmak istenirken yakalanan 200 tane cennet papaÄŸanı Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde koruma altına alındı.

Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda, Suriye tarafından ülkemize giren bir araçta yapılan aramalarda 200 tane cennet papaÄŸanı bulundu. Güvenlik güçleri tarafından bulunan cennet papaÄŸanları, Kilis Milli Parklar Åžube MüdürlüÄŸü’ne teslim edildi. Milli Parklar Kilis ÅŸube müdürlüÄŸü tarafından teslim alınan papaÄŸanlar Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesine getirildi.
Gaziantep Hayvanat Bahçesine getirilen papaÄŸanların bütün bakımları ve saÄŸlık taramaları yapılan papaÄŸanlar Hayvanat bahçesi yetkileri tarafından 21 gün karantinaya alındı.

Yakalanan papaÄŸanları teslim aldıktan sonra tüm bakımlarını yaptıklarını söyleyen Gaziantep BüyükÅŸehir Belediyesi DoÄŸal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire BaÅŸkanı Celal Özsöyler, “Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndan sınırlarımıza giren ÅŸüpheli bir aracın arkasında yapılan aramalarda 200 tane cennet papaÄŸanı yakalandı. Yakalanan papaÄŸanlar Milli Parklar Åžube MüdürlüÄŸü tarafından teslim alındıktan sonra Gaziantep Hayvanat Bahçe’mize getirildi. Biz de bu hayvanları teslim aldıktan sonra bütün bakımlarını yaptık. Çünkü hayvanlar geldiÄŸinde kötü taşıma koÅŸulları nedeniyle bitkin ve sıkıntılı durumdaydı. O yüzden bütün papaÄŸanların bakımlarını ve saÄŸlık taramalarını yaptık. Åžuanda da beslemelerini yapıyoruz. PapaÄŸanlara sahip çıkacağız, bakacağız ve belli bir süre sonra da vatandaÅŸlarımızın ziyaretine açacağız” dedi.
Altının kilogramı yükseldi
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
389562 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293694 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109308 kez okundu
4
Pegasus’tan İsrail kararı
51806 kez okundu
5
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
49551 kez okundu
ABD’ye giriş yasağı: Yasaklı ülke sayısı 30’u aşabilir
Bursa’nın oto devinde kampanya
İmamoÄŸlu’nun yargılandığı diploma davası ertelendi
Antalya’da 4.9 büyüklüğünde deprem
Sınır kapısında TIR geçişleri durduruldu
Uyuşturucu baskınında çatışma; Bir polisimiz şehit oldu
Altın fiyatları bugün ne kadar?
14 günlük bütçe maratonu başlıyor
Rekabet Kurulu’ndan Med Yapım ve Ay Yapım’a 124 milyon TL ceza
Sunuculara gözaltı
ABD’ye giriş yasağı: Yasaklı ülke sayısı 30’u aşabilir
Bursa’nın oto devinde kampanya
İmamoÄŸlu’nun yargılandığı diploma davası ertelendi
Antalya’da 4.9 büyüklüğünde deprem
Sınır kapısında TIR geçişleri durduruldu
Uyuşturucu baskınında çatışma; Bir polisimiz şehit oldu
Altın fiyatları bugün ne kadar?
14 günlük bütçe maratonu başlıyor
Rekabet Kurulu’ndan Med Yapım ve Ay Yapım’a 124 milyon TL ceza
Sunuculara gözaltı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan