13 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Memur-Sen Konfederasyonu tarafından yapılan nisan ayı “açlık-yoksulluk” araÅŸtırmasının sonuçları açıklandı.
Memur-Sen’den yapılan açıklamaya göre nisanda 4 kiÅŸilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 492 lira 5 kuruÅŸ, yoksulluk sınırı ise 6 bin 986 lira 5 kuruÅŸ oldu.
Mart ayına göre gıda fiyatlarında yüzde 1,78’lik artış oldu. En fazla artış yüzde 46,18 ile sarımsak, yüzde 37,5 ile kuru soÄŸan, yüzde 31,02 ile patates, yüzde 30,45 ile kivi fiyatlarında yaÅŸanırken, birim fiyatında en çok düÅŸüÅŸ de yüzde 43,57 ile patlıcan, yüzde 36,99 ile salatalık, yüzde 34,23 ile kabak, yüzde 20,44 ile sivri biberde görüldü.
ISINMA VE ULAÅžIMDA DÜÅžÜÅž
Aydınlanma fiyatında deÄŸiÅŸimin olmadığı nisanda, ısınma fiyatında ortalama yüzde 2,49 düÅŸüÅŸ, barınma fiyatında ise yüzde 0,4’lük artış kaydedildi.
Ayrıca ulaşımda yüzde 1,29’luk düÅŸüÅŸ olduÄŸu belirlendi. Bununla birlikte LPG’de yüzde 20,72, benzin fiyatında 10,31 düÅŸüÅŸ oldu.
HaberleÅŸme fiyatında ortalama 0,75’lik, telefon yedek parça fiyatında ise yüzde 1,23 artış olduÄŸu kayıtlara geçti. Buna raÄŸmen telefon ekipman fiyatlarında yüzde 3,61’lik düÅŸüÅŸ yaÅŸandı.
EÄŸitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 0,13’lük düÅŸüÅŸ olurken tablet fiyatında yüzde 4,31, oyun konsolu fiyatında yüzde 2,26, yazım ve çizim kağıtları fiyatında ise 1,41 artış kaydedildi.
Bununla birlikte edebi kitap fiyatında yüzde 12,15, okul kitap fiyatında yüzde 4,98, flüt fiyatında ise 1,89 düÅŸüÅŸ olduÄŸu tespit edildi.
TEMİZLİK VE SAÄžLIK ÜRÜNLERİ FİYATLARI ARTTI
Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 0,01’lik bir artış yaÅŸandı. Pencere fiyatları yüzde 1,16 artarken, su faturalarında ise 1,63 düÅŸüÅŸ oldu.
Giyim, temizlik ve saÄŸlık madde fiyatlarında da artış oldu. Buna göre giyim fiyatında yüzde 1,53, kiÅŸisel temizlik ve bakım madde fiyatında yüzde 2,76, saÄŸlık madde fiyatında ise yüzde 0,71 oranında artış yaÅŸandı.
Ligler ne zaman baÅŸlayacak? Nihat Özdemir açıkladı…
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
Tokat 5.5 büyüklüğünde depremle sallandı
İlber Ortaylı entübe edildi
KuÅŸadası Belediyesi’ne operasyon
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı’ndan S-400 açıklaması
İlaç fiyatlarına yüzde 6 zam
“Bir Milletin VaroluÅŸ Manifestosunun Tarihsel Arka Planı”
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan