11 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Otomotiv Sanayi DerneÄŸi (OSD) verilerine göre, Türk otomotiv sektörü ocak-mart döneminde traktör hariç 341 bin 136 araç üretti.
Ford Otosan, Hyundai Assan, Honda Türkiye ve Anadolu Isuzu’nun Kocaeli’deki fabrikalarında aynı dönemde toplam üretim 124 bin 688 olarak gerçekleÅŸti. Bu rakam Türk otomotiv sektörün toplam üretiminin yüzde 36,5’ini oluÅŸturdu.
Kentteki otomotiv fabrikalarında yılın ilk üç ayında üretilen araçların yüzde 86’sına denk gelen 107 bin 965’inin varış noktası, yurt dışı lokasyonlar olarak kayda geçti.
Kocaeli’de yılın ilk çeyreÄŸinde üretilip yurt dışına gönderilen araçların, 276 bin 348 adet olan Türkiye genel ihracatındaki payı ise yüzde 39 olarak gerçekleÅŸti. Böylece aynı dönemde Türkiye’den ihraç edilen her 100 araçtan 39’u Kocaeli’deki fabrikalardan çıkarken, kentten günde 1186 araç yurt dışına gönderilmiÅŸ oldu.

En fazla üretim Ford Otosan’dan
Ford Otosan, kentteki firmalar arasında üretim ve ihracatta liderliÄŸini sürdürürken, bu iki kategoride Hyundai Assan ikinci, Honda Türkiye üçüncü, Anadolu Isuzu da dördüncü sırada yer aldı.
Ford Otosan, yılın 3 aylık bölümünde Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında 2 bin 817 otomobil, 62 bin 366 kamyonet, 13 bin 738 minibüs olmak üzere 78 bin 921 adetlik üretim gerçekleÅŸtirdi. Åžirketin ihracatının üretimine oranı ise yüzde 84 olarak kayıtlara geçti.
Koronavirüse yönelik tedbirler alındı
Kovid-19’un etkilerini azaltmaya yönelik önlemler çerçevesinde Ford Otosan 19 ve 21 Mart’ta, Honda Türkiye 23 Mart’ta, Hyundai Assan 27 Mart’ta üretim faaliyetlerini geçici olarak askıya aldı.
Üretim faaliyetlerine 30 Mart’tan itibaren ara veren Anadolu Isuzu ise daha az çalışan ve alınan tedbirlerle 14 Nisan’da yeniden üretime baÅŸladı.
Honda Türkiye ve Hyundai Assan da tedbirler alarak 20 Nisan’da Kocaeli’deki fabrikalarında bulunan üretim bantlarını tekrar aktif hale getirdi.
Kovid-19 salgınının yayılımına paralel olarak aldığı kararlar doÄŸrultusunda üretim arasının 27 Nisan’a kadar devam edeceÄŸini duyuran Ford Otosan, daha sonra tedarik zincirinde yaÅŸanan problemler sebebiyle Kocaeli fabrikalarındaki üretim faaliyetlerine ara verme süresini 4 Mayıs’a kadar uzattı.
AA
Türkiye’de vergi mükellefleri 11,5 milyona yaklaÅŸtı
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
390254 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
293736 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
109336 kez okundu
4
Pegasus’tan İsrail kararı
51838 kez okundu
5
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
50243 kez okundu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Balıkesir’de korkutan deprem: Bursa’da da hissedildi
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy tutuklandı
Sahte dolar krizi yeniden alevlendi!
Meclis’te stajyere taciz iddiası. Bir aşçı görevden uzaklaÅŸtırıldı
Kızı, Güllü’yü camdan itip “Hadi bay bay” demiÅŸ
Basit usul kapsamı genişletildi, stopaj süresi uzatıldı
Enver Aysever gözaltına alındı
Sanayi üretiminde daralma sürdü
Ukrayna Plakalı Taşıtlar İçin Süre Uzatımı Kararı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Balıkesir’de korkutan deprem: Bursa’da da hissedildi
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy tutuklandı
Sahte dolar krizi yeniden alevlendi!
Meclis’te stajyere taciz iddiası. Bir aşçı görevden uzaklaÅŸtırıldı
Kızı, Güllü’yü camdan itip “Hadi bay bay” demiÅŸ
Basit usul kapsamı genişletildi, stopaj süresi uzatıldı
Enver Aysever gözaltına alındı
Sanayi üretiminde daralma sürdü
Ukrayna Plakalı Taşıtlar İçin Süre Uzatımı Kararı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan