16 Mart 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Makarna Üreticileri ve Sanayicileri DerneÄŸi (MÜSAD) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Nihat Uysallı, makarna, bulgur, un gibi ürünlerin üretiminde sıkıntı olmadığını, vatandaÅŸların paniÄŸe kapılmaması gerektiÄŸini belirterek, “Piyasaya arz ettiÄŸimiz makarnanın fiyatında herhangi bir artış yapmadık. Fiyatlar bir ay öncesiyle kuruÅŸuna kadar aynı. Kimse fırsatçılık yapmaya kalkmasın. Herkesten hassas davranmalarını bekliyoruz.” dedi.
Uysallı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde bazı marketlerin makarna baÅŸta olmak üzere birtakım ürünlerin fiyatında yüksek artışlar yapmasına tepki gösterdi.
Makarnada dün bir internet sitesinde fahiÅŸ fiyat artışının görülmesiyle insanların tedirgin olduÄŸunu ifade eden Uysallı, “Bu e-ticaret sitesini hemen uyardık, o fiyatı kaldırdılar ama fiyatı görenler panik yaptı. Bu ahlaki bir konu.” diye konuÅŸtu.
“ÜRETİM FAZLAMIZ VAR, PANİĞE GEREK YOK”
Uysallı, en yoÄŸun tartışmanın makarna fiyatı konusunda yaÅŸandığına iÅŸaret ederek, “Kesinlikle makarna, bulgur, un üretimimizde hiçbir sıkıntı yok. Hatta makarna üretiminde kapasite fazlamız bile var. O nedenle paniÄŸe gerek yok. Halkımız gereksiz panik yaptı. Kimse merak etmesin, satış noktaları çok hızlı ÅŸekilde yeniden dolar ve 1-2 gün içinde bu sorun çözülür.” ifadelerini kullandı.
Makarna üreticisi olarak fiyatlarda bir deÄŸiÅŸiklik olmadığını vurgulayan Uysallı, ÅŸunları kaydetti:
“Piyasaya arz ettiÄŸimiz makarnanın fiyatında herhangi bir artış yapmadık. Fiyatlar bir ay öncesiyle aynı. Kimse fırsatçılık yapmaya kalkmasın. Herkesten hassas davranmalarını bekliyoruz. Biz, piyasayı denetlemek için her gün binlerce noktadan fiyat alıyoruz. Bu satış noktalarında dün de bir artış görülmedi. Fiyatlar bir ay öncesiyle kuruÅŸuna kadar aynı.”
Kendisinin MÜSAD BaÅŸkanlığının yanı sıra Nuh’un Ankara Makarnası Genel MüdürlüÄŸünü de yürüttüÄŸünü hatırlatan Uysallı, benzer sıkıntının dün kendi ürünleri konusunda da yaÅŸandığını bildirdi. Uysallı, ürünlerinde fiyat artışı yapmamalarına karşın bazı marketlerin fahiÅŸ fiyat artışıyla makarna satışı yaptıklarına dikkati çekerek, “Yüksek fiyatlara itibar edilmesin, makarnamızda fiyat artışı yok. İlgili kurumların yanı sıra biz de çalışma yapıyoruz. EÄŸer makarna üretici firmalardan fahiÅŸ fiyat artışı yapan olursa, bunları ifÅŸa edeceÄŸiz.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
AA
Gram altın…
İBB yolsuzluk davasında ikinci hafta başlıyor
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
İcra dosyası ilk çeyrek bitmeden 407 bin arttı
Yurt dışında marka alan ihracatçılara kira ve tanıtım desteği
İlber Ortaylı’nın cenaze töreni bugün
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
İBB yolsuzluk davasında ikinci hafta başlıyor
İsrail, Lübnan’a kara harekatı baÅŸlattı
İcra dosyası ilk çeyrek bitmeden 407 bin arttı
Yurt dışında marka alan ihracatçılara kira ve tanıtım desteği
İlber Ortaylı’nın cenaze töreni bugün
Atatürk’ün Sağlık Devriminin Sessiz Mimarı
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
MSB: İran’dan üçüncü füze engellendi
İstihdam desteğinde 250 çalışan sayısı sınırı kaldırıldı
Mersin’de İngiliz yarış atı kavurma yapıldı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan