03 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Şehit ve gazi ailelerine yardım eli

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş: "Milli Savunma Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde İdlib şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine bizzat ulaşarak, sıvasız evleri sıvamak, çamaşır makinesi olmayana makine almak, çocuklarını okutamayanın okutması için burs vermek anlamında bugün bir kampanya başlatıyoruz ve yardımları bizzat fiilen ellerimizle ulaştırmak istiyoruz"

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, “Milli Savunma Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde İdlib şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine bizzat ulaşarak, sıvasız evleri sıvamak, çamaşır makinesi olmayana makine almak, çocuklarını okutamayanın okutması için burs vermek anlamında bugün bir kampanya başlatıyoruz ve yardımları bizzat fiilen ellerimizle ulaştırmak istiyoruz.” dedi.

AYD ile Soysal iş birliğinde düzenlenen 12. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi’nin açılışında konuşan Altaş, İdlib’deki saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelere sabır diledi. 

AVM’lere “dezenfeksiyon yapın” çağrısı

Altaş, Çin’de ortaya çıkan ve çok sayıda ülkeyen yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) alınan önlemler sayesinde henüz Türkiye’de görülmediğini belirterek, “Koronavirüs Türkiye’de görülürse ilk vuracağı noktalar maalesef alışveriş merkezleridir. Bu nedenle AVM’lerin her hafta pazartesi günleri dezenfeksiyon yapılmasını yöneticilerimize ve arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz.” dedi.

Koronavirüsün bir algı operasyonu olduğunu savunan Altaş, Çin’de bugüne kadar söz konusu virüs nedeniyle 3 bin kişinin öldüğünü, buna karşın bu sürede diğer hastalıklardan 1,5 milyon kişinin hayatını kaybettiğini anlattı.

Altaş, “Koronavirüs tabii ki kötü virüstür, yaygınlaşmasını istemeyiz. Ancak algı olarak da o kadar yaygara yapılacak bir durum değil. Bu enfeksiyonun çaresinin, aşısının yetkililerce bir an önce bulunacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

İdlib şehit ve gazi ailelerine yardım kampanyası başlatıldı

Altaş, Türkiye’nin beka mücadelesi için İdlib’de bulunduğunu belirterek, “Bunun en kısa sürede idarecilerimizin ve Mehmetçiğimizin idraki ve basiretiyle çözüleceğine inanıyoruz. Huzurla, güvenle yaşayabilmemiz için orada olmak zorunluluğumuz var.” dedi. 

Türkiye’nin 4 milyondan fazla mülteciyi yıllardır misafir ettiğini dile getiren Altaş, insanlık nutukları atan Yunanistan’ın, Türkiye’nin 40’ta biri oranında mülteci sınırına dayandığında onları öldürmeye başladığını söyledi.

Altaş, şu anda 4 milyon mültecinin de Türkiye’nin sınırında beklediğini kaydederek, Türkiye’nin bu mültecileri görmezden gelemediğini ve onlara her zaman yardımcı olduğunu anlattı.

AVM yatırımcılarının, Türkiye’nin birliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyenlere karşı olduğunu, bu birlik ve beraberliğin sağlanması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını anlatan Altaş, şu ifadeleri kullandı:

“Şehit ve gazi ailelerimizin sosyal medyadan görüntülerine baktığımda sıvasız, çamaşır-bulaşık makinesiz evler, okutulması zorlanılan çocuklar gördüm. Bunun için AYD yöneticisi olarak kendim de bizzat başlangıcını yapmak istediğim bir kampanyaya imza atmak istiyorum. Milli Savunma Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde İdlib şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine bizzat ulaşarak, sıvasız evleri sıvamak, çamaşır makinesi olmayana makine almak, çocuklarını okutamayanın okutması için burs vermek anlamında bugün bir kampanya başlatıyoruz ve yardımları bizzat fiilen ellerimizle ulaştırmak istiyoruz. Sadece maddi olarak değil manevi olarak da onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Kampanyayı da bizzat 100 bin lirayla açıyorum. Bunu sekretaryamız devam ettirecek. İsteyen arkadaşlarımız hem fiili olarak gelip neler yapıldığını görmek hem de maddi ayrımda bulunmak için AYD ile irtibat kurabilirler.”

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İşte dış ticaret rakamları…

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.