21 Eylül 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avro Bölgesi ekonomisinin 2021 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 4,3’e yükseltti.
AB Komisyonu, “Avrupa Ekonomik Tahminleri 2021 İlkbahar” raporunu yayımlandı.
“Kolları sıvama” başlıklı raporda, AB ekonomisinin 2021 yılında yüzde 4,1, 2022’de de yüzde 4,4 oranında büyüyeceği tahminine yer verildi.
Raporda, Avro Bölgesi ekonomisinin 2021’de yüzde 4,3, 2022 yılında da yüzde 4,4 büyüyeceği öngörüldü.
AB Komisyonu’nun bir önceki “Kış” raporunda ise 2021 yılında AB ekonomisinin yüzde 3,7, Avro Bölgesi’nin de yüzde 3,8 büyüyeceği tahmini yer almıştı.
Önceki raporda, 2022 yılında da AB ekonomisinin yüzde 3,9, Avro Bölgesi’nin de yüzde 3,8 büyüyeceği öngörülmüştü.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 yılında AB ekonomisi yüzde 6,1 Avro Bölgesi de yüzde 6,6 oranında küçülmüştü.
Raporda, bu yıl Avrupa’nın başat ekonomisi Almanya’nın yüzde 3,4, Fransa’nın yüzde 5,7, İtalya’nın yüzde 4,2, İspanya’nın yüze 5,9, Hollanda’nın yüzde 2,3, Belçika’nın yüzde 4,5, Yunanistan’ın yüzde 4,1 ve Avusturya’nın yüzde 3,4 büyüyeceği tahmin edildi.
Raporda, Türkiye ekonomisinin geçen yıl salgına rağmen yüzde 1,8 oranında büyüme kaydettiği anımsatılarak, Türkiye’nin 2021’de yüzde 5,2, 2022’de de yüzde 4,2 büyüyeceği tahmin edildi.
Türkiye’ye ilişkin tahminlerin yer aldığı önceki raporda, Türkiye ekonomisinin 2020’de yüzde 2,5 daralacağı, 2021’de yüzde 3,9 büyüyeceği öngörülmüştü.
İşsizlik oranının bu yıl AB’de yüzde 7,6 Avro Bölgesi’nde yüzde 8,4 olacağı öngörülen raporda, bu oranın Yunanistan’da yüzde 16,3, İspanya’da yüze 15,7, İrlanda’da yüzde 10,7, İtalya’da yüzde 10,2, Fransa’da yüzde 9,1 olacağı belirtildi.
Raporda, enflasyon oranının bu yıl AB’de yüzde 1,9, Avro Bölgesi’nde de yüzde 1,7 olacağı tahmin edildi.
Bütçe açığının bu yıl Malta’da yüzde 11,8, İtalya’da yüzde 11,7, Yunanistan’da yüzde 10, Fransa’da yüzde 8,5, İspanya’da yüzde 7,6, Almanya’da yüzde 7,5 olacağı öngörülen raporda, kamu borç oranının Yunanistan’da yüzde 208,8, İtalya’da yüzde 159,8, Portekiz’de yüzde 127,2, İspanya’da yüzde 119,6, Fransa’da yüzde 117,4, Belçika’da yüzde 115,3 seviyesine ulaşacağı tahmin edildi.
AA
Bakan Soylu’dan şampiyonluk kutlaması açıklaması
Bursaspor’dan Adana’da farklı galibiyet
Kanada, Avustralya ve İngiltere Filistin devletini tanıdı
Üç ilde orman yangını
Özgür Özel yeniden CHP Genel Başkanlığına seçildi
TOKİ’den indirim kampanyası
Kütahya’da korkutan deprem
Fenerbahçe’de olağanüstü genel kurul başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile 25 Eylül’de görüşecek
Şiddetli yağış Karadeniz’de sel ve heyelana neden oldu
İşte bu hafta yatırım araçlarının performansı
Bursaspor’dan Adana’da farklı galibiyet
Kanada, Avustralya ve İngiltere Filistin devletini tanıdı
Üç ilde orman yangını
Özgür Özel yeniden CHP Genel Başkanlığına seçildi
TOKİ’den indirim kampanyası
Kütahya’da korkutan deprem
Fenerbahçe’de olağanüstü genel kurul başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile 25 Eylül’de görüşecek
Şiddetli yağış Karadeniz’de sel ve heyelana neden oldu
İşte bu hafta yatırım araçlarının performansı
bursa escort bursa escort görükle escort bursa escort kalitebet anadolu casino