28 Nisan 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Bursa’da Ä°pek BöceÄŸi Ä°hracat ödülleri sahiplerini buldu

Bursa'da Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, 2020 yılının en başarılı ihracatçı firmalarını ödüllendirdi. İpek Böceği İhracat Ödülleri kapsamında 49 ödül ve 68 ihracat başarı sertifikası verildi.

UludaÄŸ Tekstil Ä°hracatçıları BirliÄŸi’nin (UTÄ°B) İpek BöceÄŸi Ä°hracat Ödülleri, çevrimiçi ortamda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Platin kategoride ödülleri sırasıyla YeÅŸim Satış MaÄŸazaları ve Tekstil Fab. A.Åž., FistaÅŸ Dış Tic. Paz. San. ve Tic. A.Åž. ve Weavers Tekstil San. ve Tic. A.Åž. paylaşırken platin, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 kategoride toplam 49 ödül ve 68 ihracat baÅŸarı sertifikası verildi. UTÄ°B Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Pınar TaÅŸdelen Engin‘in 2019-2020 yılı faaliyet sunumu ile baÅŸlayan programda Profesör Doktor Selva Demiralp de katılımcılara Pandemi ve Ekonomi konulu bir sunum yaptı.

“1 MÄ°LYAR DOLAR Ä°HRACAT YAPTIK”

Ä°pek BöceÄŸi Ä°hracat Ödülleri Töreni‘nin açılış konuÅŸmasını yapan UTÄ°B Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Pınar TaÅŸdelen Engin, 2020 yılını baÅŸarı ile kapatmanın ayrı bir anlamı olduÄŸunu belirterek “Tüm zorluklara karşın UludaÄŸ Tekstil Ä°hracatçıları BirliÄŸi, 2020 yılını 1 milyar dolar ihracatla kapatmayı baÅŸardı. Pandemiye raÄŸmen yaptıkları ihracat ve gösterdikleri performansla bu baÅŸarının mimarları olan firmalarımıza ödüllerini vermekten büyük mutluluk duyuyorum. NormalleÅŸme ile birlikte firmalarımızın performansı daha da artacak ve 2021 yılında çok daha güzel sonuçlar elde edeceÄŸimize yürekten inanıyorum” dedi.

“DÄ°JÄ°TALLEÅžMEYE HIZLICA UYUM SAÄžLADIK”

Pandemi süreciyle birlikte küresel ekonomide rekabetin yeniden ÅŸekillendiÄŸini ifade eden Pınar TaÅŸdelen Engin, firmaların deÄŸiÅŸen ÅŸartlara hızla uyum saÄŸladığını söyledi. “Bu dönemde 5-10 yılda geçebileceÄŸimiz dijitalleÅŸme süreci, çok kısa sürede hayatımızın önemli bir parçası oldu” diyen Engin konuÅŸmasını şöyle sürdürdü: “UTÄ°B olarak hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadık. Sınırlar kapandı, organizasyonlar iptal oldu diye yerimizde durmadık. Sürekli bir arayış içinde olduk. Sektörümüzün önünü açacak yeni projeler, yeni pazarlar ve yeni müşteriler için planladığımız tüm etkinlikleri iptal etmeden, dijital ortamda baÅŸarılı bir ÅŸekilde hayata geçirdik”

“YENÄ° ROTAMIZ SÃœRDÃœRÃœLEBÄ°LÄ°RLÄ°K”

Türkiye tekstil sektörünün sadece pazar çeÅŸitlendiren deÄŸil, ürün çeÅŸitlendiren bir konuma yükseldiÄŸini dile getiren Engin sektörün yeni rotasının sürdürülebilirlik olduÄŸunu vurguladı. UTÄ°B BaÅŸkanı Engin, “UTÄ°B olarak sürdürülebilirlik konusunu sürekli gündemde tutmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda adım atan ve baÅŸarılı olan firmalarımızı gördükçe de ayrıca mutlu oluyoruz. Ancak bu sadece birkaç firmanın deÄŸil, sektörün tamamını ilgilendiren bir konu. Çünkü Avrupa BirliÄŸi ile ticari iliÅŸkilerimizde bu konu sürekli karşımıza çıkacaktır. Tekstil ihracatçıları olarak 2021 yılında ülkemizin 200 milyar dolarlık ihracat hedefine en büyük katkıyı saÄŸlamak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceÄŸiz” dedi.

UTİB OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ödül töreninin ardından UTÄ°B 2019-2020 OlaÄŸan Genel Kurul toplantısı da gerçekleÅŸtirildi. UTÄ°B Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Pınar TaÅŸdelen Engin ve Yönetim Kurulu Ãœyelerinin katıldığı Genel Kurul’da 2019-2020 yılında gerçekleÅŸtirilen faaliyetler deÄŸerlendirilirken, 2021 yılı ve yeni dönem için planlanan projeler de üyelerle paylaşıldı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Global Faktoring’in faaliyet izni iptal edildi

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.