20 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

İçki ve sigaraya bandrol zammı geliyor

18 liralık sigaralara 1.5 liralık ÖTV zammı yapılması zorunlu hale gelecek

İçki ve sigaraya yeni yılda gelecek Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) zammına bir de ‘bandrol’ zammı eklendi. Bandrole en az yüzde 40, ÖTV’ye yüzde ise 28 zam olacak.

Åžehir hastanelerini iÅŸleten CCN Grup’a devredilen içki ve sigara bandrollerine yıl başında yeni bir zam daha geleceÄŸi bildirildi. Yıl başında hem alkollü içecekler hem de sigaranın Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) Yurt İçi Ãœretici Fiyat Endeksi (YÄ°-ÃœFE) oranında ayrıca artış yapılacağı için çifte zam olacak.

Sözcü’den ErdoÄŸan Süzer’in haberine göre bandrolün üretim maliyeti içindeki payının 6 kat artmış olacağı belirtilirken, yeni bandrol zammının sigara fiyatlarında 1 lira civarında bir zamma yol açacağı ifade edildi. Böyle bir zammın enflasyonu da binde 5 civarında yükselteceÄŸi hesaplandı. Yüzde 40’lık yeni bir zam durumunda 20 milyon dolarlık maliyet oluÅŸacağı belirtildi.

İçki ve sigaranın maktu ÖTV tutarları her 6 ayda bir YÄ°-ÃœFE oranında artırılıyor. Ä°ktidar geçen temmuz ayında oluÅŸan yüzde 22.04’lük zammı enflasyonla mücadele gerekçesiyle uygulamamıştı. Temmuz’dan bu yana 5 ayda YÄ°-ÃœFE yüzde 23.77 oldu.

6 aylık YÄ°-ÃœFE’nin yüzde 28 olması ve zammın yansıtılması durumunda birçok sigarada maktu ÖTV tutarı nispi ÖTV’yi geçecek ve örneÄŸin 18 liralık sigaralara 1.5 liralık ÖTV zammı yapılması zorunlu hale gelecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Borsa haftaya yükselişle başladı

HIZLI YORUM YAP