06 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Bazı eşyaların serbest dolaşıma giriş işlemleri düzenlendi

Bazı mobilya, deri ve deriden mamul eşya, ayakkabı ve cep telefonlarının serbest dolaşıma girebileceği gümrük müdürlüklerine yenileri eklendi.

Ticaret Bakanlığının Gümrük Genel TebliÄŸi’nde deÄŸiÅŸiklik yapılmasına dair tebliÄŸleri Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Avrupa BirliÄŸi (AB) veya BirleÅŸik Krallık menÅŸeli olmayan bazı mobilyaların serbest dolaşıma giriÅŸ iÅŸlemleri “Kayseri Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü”nden de yapılabilecek.

AB veya BirleÅŸik Krallık menÅŸeli olmayan iÅŸlenmiÅŸ deri ve bazı deriden mamul eÅŸyaların serbest dolaşıma giriÅŸ iÅŸlemleri daha önce belirlenen gümrük müdürlüklerine ek olarak “NiÄŸde Gümrük Müdürlüğü”nden de gerçekleÅŸtirilebilecek.

Ayakkabılara iliÅŸkin iÅŸlemler, AB menÅŸeli olması halinde, ATR Dolaşım Belgesi ile getirilip getirilmediÄŸine bakılmaksızın, eÅŸyanın geldiÄŸi yetkili gümrük müdürlüğünden yapılabilecek. AB menÅŸeli olmayan ayakkabılarla AB menÅŸeli olmayan ancak ATR Dolaşım Belgesi ile gelen ayakkabıların serbest dolaşıma giriÅŸ iÅŸlemleri “NiÄŸde Gümrük Müdürlüğü”nden de yürütülebilecek.

Cep telefonlarının serbest dolaşıma giriÅŸ iÅŸlemleri mevzuatta yer alan gümrük müdürlüklerinin yanı sıra “Ä°stanbul Havalimanı Gümrük Müdürlüğü”nden gerçekleÅŸtirilebilecek.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Özenalp; ” Deniz taşımacılığı devletimiz ve Türk özel sektörü tarafından yapılmalı”

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.