08 Haziran 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Trafik düzeni ve güvenliÄŸi bakımından karayolunu kullananların eÄŸitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliÄŸine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik GüvenliÄŸi Günü”, bugünü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanıyor.
Bu doÄŸrultuda İçiÅŸleri Bakanlığınca, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve diÄŸer paydaÅŸların katılımı ile 7Â-13 Mayıs tarihlerinde trafik haftasının illerde çeÅŸitli etkinliklerle kutlanmasına iliÅŸkin genelge valiliklere genelge gönderildi.
Etkinlikler kapsamında, “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla cumartesi saat 11.00’de ülke genelinde eÅŸ zamanlı olarak vali, kaymakam ve kolluk amirlerinin katılımıyla il/ilçelerde belirlenen noktalarda medya kuruluÅŸları da davet edilerek vatandaÅŸlara kampanya hakkında bilgilendirme yapılacak. Söz konusu mottonun görselleri sosyal medya platformlarında kullanılacak ve vatandaÅŸların yoÄŸun olarak bulunduÄŸu alanlarda billboardlara asılacak.
Ayrıca 2021’de trafikte emniyet kemeri takılmasının önemini vurgulamak ve yol kullanıcıları nezdinde yaygınlaÅŸtırmak amacıyla “Bi Hareketine Bakar Hayat”, “Kemerinle Yol Ver Hayata”, “Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda” ve trafikte yaya önceliÄŸi konusunda “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” ile “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottoları da etkin olarak kullanılacak.
Trafik güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlere toplumsal desteği artırmak için bilgilendirme/bilinçlendirme ve denetim faaliyetleri ile trafik güvenliğine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek davranışlar basın yayın organları ve sosyal medyada hesaplarında paylaşılacak.
Hafta boyunca yerel TV ve radyo kanallarında trafik güvenliğine ilişkin düzenlenecek programlara konusunda uzman personel/eğiticilerin katılarak vatandaşların bilgilendirilmesi sağlanacak.
Trafik konusunda vaaz verilecek
Karayolu Trafik Haftası süresince il/ilçe müftülükleriyle gerekli koordinasyon sağlanarak, camilerde verilecek vaazlarda trafik güvenliğine ilişkin mesajlar iletilecek.
İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordine kurularak okullarda trafik güvenliğine yönelik eğitim faaliyetleri yoğunlaştırılacak.
Trafik kazasına karışmış veya yakınlarını kaybetmiş kişiler ziyaret edilecek.
Karayolu Trafik Haftası boyunca yapılacak denetimlerde ticari taksiler, şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçlarında ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri kullanımı denetimlerine ağırlık verilecek.
Kuralları uygulayarak öğrenecekler
İllerde bulunan “Emniyet Kemeri Simülasyon Araçları” ile halkın yoÄŸun olanak bulunduÄŸu alanlarda emniyet kemerinin önemini göstermek amacıyla uygulamalı eÄŸitimler verilecek.
“Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı” bulunmayan illerde ise “YaÅŸam Tüneli” bulunan denetim noktalarında emniyet kemeri kullanımı konusunda sürücü ve yolculara yönelik eÄŸitim ve bilgilendirme yapılacak.
Her ilden trafik güvenliÄŸinin saÄŸlanmasında üstün gayreti görülen 3 trafik personeli tespit edilerek motivasyonun artırılması amacıyla o ilin valisi tarafından “BaÅŸarı Belgesi” ile ödüllendirilecek.
AA
Apple ve Mercedes’e paralel ithalat izni
1
İş dünyası 2020’ye umutla bakıyor
446364 kez okundu
2
Sanayi Bakanı Müjdeyi verdi!
296530 kez okundu
3
Dış ticaret açığı, ağustosta yüzde 168 arttı
112329 kez okundu
4
Gümrük alacaklarını yapılandırmaya ilişkin usul ve esaslar belli oldu
106510 kez okundu
5
“Ekonomi Bilim Kurulu kurulsun”
106051 kez okundu
“Rekabet gücünü artıracak politikalar kararlılıkla sürdürülecek”
Özgür Özel: “Grup toplantısında ben konuÅŸacağım”
Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti
test123123
Bakan ÅžimÅŸek’ten enflasyon mesajı: Attığımız adımlarla etkileri sınırladık
Haziran ayı kira zam oranı belli oldu
Mayıs ayı enflasyon verileri açıklandı
test123123
KılıçdaroÄŸlu’ndan “grup toplantısı” açıklaması
BGM A.Åž Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Özenalp: “Gümrük Müşavirleri iÅŸin ehli olmak zorunda!”
“Rekabet gücünü artıracak politikalar kararlılıkla sürdürülecek”
Özgür Özel: “Grup toplantısında ben konuÅŸacağım”
Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti
test123123
Bakan ÅžimÅŸek’ten enflasyon mesajı: Attığımız adımlarla etkileri sınırladık
Haziran ayı kira zam oranı belli oldu
Mayıs ayı enflasyon verileri açıklandı
test123123
KılıçdaroÄŸlu’ndan “grup toplantısı” açıklaması
BGM A.Åž Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Özenalp: “Gümrük Müşavirleri iÅŸin ehli olmak zorunda!”
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan