18 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Çalıştayda Bursa UludaÄŸ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yapılan çalışmalar ve üniversite–sanayi iÅŸ birliÄŸinde hedeflenen sonuçları paylaÅŸtı.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz çalıştayda yaptığı konuÅŸmasında ÅŸu ifadelere yer verdi;Â
“Toplantılarda yapılacak çalışmalar ve projeler konusunda fikir alışveriÅŸi yapıyoruz. Toplantılarımızı bir ay üniversitemizde, diÄŸer ay ise sanayi kuruluÅŸlarında olacak ÅŸekilde aksatmadan gerçekleÅŸtiriyoruz. Birinci olarak her yaptığımız toplantıda samimiyetin biraz daha artmasını hedefliyoruz. İkinci olarak da ÅŸehirle bütünleÅŸmiÅŸ konu baÅŸlıklarını dikkate aldığımızda merkezi yönetimler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleriyle, sanayicilerle bir araya gelerek çalışmalar yürütüyoruz. Çok sayıda proje belirledik. Bu projeleri yürütebilecek akademisyenler ile sanayicileri buluÅŸturuyoruz.
“Yöntem ve çalışma metotlarını tespit ediyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Kılavuz, “Her zaman istediÄŸimiz ancak bir türlü elde edemediÄŸimiz üniversite-sanayi iÅŸ birliÄŸi konusunda daha fazla gayret göstermemiz gerektiÄŸi inancıyla harekete geçtik. Bizde sanayi ile üniversite iliÅŸkisini saÄŸlayacak dört mekanizma var. Birincisi, Bilimsel AraÅŸtırmalar birimimiz, ikinci birimimiz, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), ULUTEK, Üniversite Sanayi GeliÅŸtirme Merkezi (USİGEM) var. Bu da ilerleyemedi. Åžimdi Ankara bunu gördü. Kamu Sanayi Üniversite İşbirliÄŸi Portalı kuruldu. Biz de bunun içindeyiz. Dört koldan sanayi ile iÅŸbirliÄŸine açılıyoruz. Åžu an Bursa UludaÄŸ Üniversitesi’nde gelinen en iyi noktadayız. Bursa daha iyilerini hak ediyor. Bizler de sanayi odaları, ticaret odalarıyla bu anlamda paydaÅŸlarımızla bir araya gelerek çalışmalarımıza deÄŸer katmaya gayret gösteriyoruz. PaydaÅŸ olan tüm herkese canı gönülden teÅŸekkür ediyorum. İstediÄŸimiz sonucu muhakkak elde edeceÄŸiz diyerek hepinizi selamlıyor, saygılarımı sunuyorum.”
Çalıştayda Organize Sanayi Bölge yöneticileri, sanayiciler, akademisyenler ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü, üniversite-sanayi iş birliğinde bugüne kadar yapılan projeleri aktardı.
Bursa’da başçavuşa son görev
1
Ocakta en çok onun fiyatı arttı
40411 kez okundu
2
Bursa ValiliÄŸi açıkladı… Kafe ve restoranlar…
16271 kez okundu
3
İşte Hanlar Bölgesi Projesi
15677 kez okundu
4
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
14833 kez okundu
5
AB ekonomisi 2020’de yüzde 6,4 küçüldü
14552 kez okundu
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
Tokat Belediye BaÅŸkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu
Akaryakıtta indirim yağmuru
Bursalılar “zemheri” geldi
Altından daha değerli; Kod adı: ALTIN S1
Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı arttırıldı
Bursa’da okullara “yeni yıl” yasağı
Mehmet Akif Ersoy’un uyuÅŸturucu testi pozitif
Vergi yüzsüzleri açıklandı
MSB: Karadeniz’de insansız hava aracı düşürüldü
Gain Medya’ya operasyon: 3 yönetici gözaltında! TMSF, kayyum olarak atandı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan