31 Mayıs 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi merkezinde yaptığı açıklamada, kentte uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri satmak suretiyle gençleri zehirleyenlere yönelik bir operasyon gerçekleştirildiğini söyledi.
Yaklaşık 7 ay önce başlayan ve 433 şüphelinin gözaltına alınmasıyla devam eden, bu kişilerden elde edilen bilgiler çerçevesinde 130 kişinin belirlendiğini anlatan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“UyuÅŸturucuyu satan, gençlerimizi zehirleyen, aile deÄŸerlerimizi yok eden bir anlayışla mücadeleyi esas alan bir operasyonun düğmesine nisan ayında basıldı ve yaklaşık 5 ayı aÅŸkın bir takip neticesinde Allah’a şükür, bu sabah 05.00 itibarıyla Emniyet Genel Müdürümüz, Bursa Valimiz, Narkotikle Mücadele BaÅŸkanımız ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanımız ve Sahil Güvenlik Komutanımızın nezaretinde birlikte arkadaÅŸlarımızı yola çıkardık. 2 bin 20 polis, 220 araç, bir helikopter, 3 İHA ve aynı zamanda 16 narkotik köpeÄŸiyle operasyon sabah itibarıyla baÅŸladı. Şükürler olsun, kazasız ve belasız olmasını diledik ve 130 hedefimizin 130’u, ayrıca 2 şüpheli daha toplam 132 kiÅŸi 2,5 saatte gözaltına alındı. Biraz sonra sorguları yapılacak ve ardından adliyeye teslim edilecek.”
Soylu, operasyonun başarıyla tamamlanmasından dolayı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığını, Bursa İl Emniyet Müdürlüğünü tebrik etti.
UyuÅŸturucuyla mücadele kapsamında dün İstanbul’da 600 kilogram esrar ele geçirilerek ikisi İtalyan, biri Türk 3 kiÅŸinin gözaltına alındığını belirten Soylu, Hatay Antakya’da yarım milyon captagon, Kocaeli’nde 90 kilograma yakın eroin ele geçirildiÄŸini dile getirdi.
Türkiye’nin her noktasında bu operasyonları devam ettireceklerini bildiren Soylu, “UyuÅŸturucuya, uyuÅŸturucu üzerinden gençlerimizi zehirlemeye çalışan uyuÅŸturucu satıcılarına göz açtırmayacağız, fırsat vermeyeceÄŸiz. Bütün güvenlik güçlerimiz, emniyetimizden jandarmasına, sahil güvenliÄŸine, sınır birliklerimize, gümrük birliklerimize kadar bu konuda herkes teyakkuz halindedir. Gençlerimizin zehirlenmesine fırsat vermeyeceÄŸiz. Bizden kimse uyuÅŸturucu satıcılarına normal davranmamızı beklemesin.” ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu, çocuklara uzanan, ailelerin huzurunu bozan, anne ve babaları çocuklarıyla karşı karşıya getiren bu ellerle mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.
Düne kadar son bir haftada tarihin en yüksek uyuÅŸturucu satıcılığından gözaltı olduÄŸunu, 5 bin 700 kiÅŸinin gözaltına alındığını bildiren Soylu, “Milletimiz bize itimat etsin, milletimiz bize güvensin. Bu uyuÅŸturucu illetiyle mücadelemiz devam etmektedir. Gözümüzü kırpmadan, gece gündüz demeden bu mücadeleyi devam ettireceÄŸiz. Milletimizden bu mücadelemize destek olmalarını, neyi nerede ne zaman gördüklerinde bize özellikle emniyet teÅŸkilatımıza, 112 Acil ÇaÄŸrı Merkezimize, yine çok baÅŸarılı bir ÅŸekilde on binlerce ihbarın yapıldığı UYUMA uygulamasına haber vermelerini istirham ediyoruz.” diye konuÅŸtu.
AA
Bursa Devlet Tiyatrosu perdelerini açıyor
1
Ocakta en çok onun fiyatı arttı
43129 kez okundu
2
Bursa ValiliÄŸi açıkladı… Kafe ve restoranlar…
16747 kez okundu
3
İşte Hanlar Bölgesi Projesi
16114 kez okundu
4
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
15290 kez okundu
5
AB ekonomisi 2020’de yüzde 6,4 küçüldü
14986 kez okundu
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan