08 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Türk Dil Bayramı Bursa’da kutlanıyor

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türk Devletleri Teşkilatı ve Türk Dil Kurumu işbirliği ile TDK kuruluşu ve Dil Bayramı'nın 90. yıldönümü anısına düzenlenen 'Dilde, Fikirde, İşte Birlik' programı Hilton Otel'de Türk Dünyası Aksakallı Önceki Dönem Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşiyor.

TDK kuruluşu ve Dil Bayramı’nın 90. yıldönümü anısına düzenlenen ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik’ programı Hilton Otel’de düzenlenen etkinlikle kutlanıyor.

Programa Türk Dünyası Aksakalı Binali Yıldırım, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Önceki Dönem Başbakan Yardımcısı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Zafer Işık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, ile çok sayıda protokol katıldı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın konuşmasından satır başları;

Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’mıza hoş geldiniz.

 

90. Yıldönümü kutlanan Dil Bayramı’nı Bursa’mızda kutlamanın onuruna nail olduk. Türk dünyasında ortak, dünyada ise kabul gören bir dil olması çalışmasının yürülmesinde önemli pay sahibi olan bayramımızı kutluyorum. Dilini kaybedenler benliğini kaybeder. Milli değerlerimizin geleceğe anlatılması için en büyük etken dildir. Burada Türk Dünyası edebiyat ve Türk diline hizmet ödülleri vermek çok anlamlı. Bu güzel programı Bursa’ya taşıyan Cumhurbaşkanımız ve Türk Dünyası Aksakalı Heyeti Başkanı Bİnali Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Türk diline hizmet veren, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Türkçeyi konuşturan ve konuşulmasına vesile olanlara en derin saygılarımı sunuyorum.

 

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım yaptığı konuşmada, “Kalemleriyle ve kelamlarıyla medeniyetimize hizmet eden aydın ve sanatçılarımızın günü olarak bugünü idrak ediyoruz. Azerbaycan geçiş dönemlerinde başbakanlık yapmış Hasan Hasanov, bütün birikimini Aksakal mensubu olarak sürdürüyor. Demir perdeyi, Sovyetlerden ayrılış dönemini yaşamış önemli birikim sahibi insan. Yer Bursa, Türk Dünyası Kültür Başkenti. Belediye başkanımız bir toplantıdan başka bir toplantıya koşmaktan yorgun düşüyor. Dünya Göçebe Oyunları açılışını yapacağız. Belediyemiz o alanın çalışmalarımı büyük oranda tamamladı. Göçebe oyunları, Türk devletlerini kaynaştıran önemli bir etkinlik. Cumhurbaşkanımız ile üye devletlerin devlet başkanları katılımıyla gerçekleşecek.

Uzun süreden beri geleceğimizi birlikte planlama fırsatı bulamadık. Aramıza demir perde çekildi. 75 yıl birbirimize hasret kaldık. Demir perde yıkılınca özlem ve hasretin önündeki engel kalkmış oldu. 90’lı yılların başlarında buluşunca bir daha ayrılmamak için sözleştik. Ayrılıkta azap var şuuruyla yaşayan bir milletiz. Üst üste koyduğumuz taşların çatısını 2009’da Nahçıvan’da kurduk. 2021’de Özgürlük ve Demokrasi Adasında Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ki tarihi zirvede imzalanan anlaşma ile teşkilatın adı Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirildi. Türk coğrafyasında yaşayan kardeşlerimizin birlikteliği ete kemiğe tam anlamıyla büründü. En üst organ Devlet Başkanlığı Konseyidir. Bu sene başkanlık Türkiye’de. Başkanı da Cumhurbaşkanımızda. Daimi bir başka organ Dış İşleri Bakanlığı konseyi ile Aksakal Konseyidir. Huzurunuzda Aksakallı Heyeti Başkanı olarak büyük onur ile duruyorum” dedi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İşte Bursa’nın en büyük firmaları

HIZLI YORUM YAP



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.