19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

6’lı masa ortak aday görüşmelerine baÅŸlıyor

Altılı masanın 10'uncu toplantısı sona erdi. 9 saat 5 dakika süren toplantıda, ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti için istişarelere başlama kararı alındı. Parlamenter sisteme geçiş süreci yol haritası ise 30 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşılacak.

CHP, Ä°YÄ° Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı altılı masanın 10’uncu toplantısı sona erdi.

Gelecek Partisi Genel BaÅŸkanı Ahmet DavutoÄŸlu’nun ev sahipliÄŸindeki toplantıya, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, Demokrat Parti Genel BaÅŸkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu ve DEVA Partisi Genel BaÅŸkanı Ali Babacan katıldı.

Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde basına kapalı yapılan toplantı 9 saat 5 dakika sürdü.

TAM BÄ°R UZLAÅžI KÃœLTÃœRÃœYLE HAREKET EDECEĞİZ”

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, genel baÅŸkanlar arasında ortak cumhurbaÅŸkanı adayının tespiti ve istiÅŸarelere baÅŸlama kararı alındığı belirtilerek, “CumhurbaÅŸkanı adayı ve milletvekili seçimleri konusunda tam bir uzlaşı kültürüyle hareket edeceÄŸiz” denildi.

Parlamenter sisteme geçiÅŸ sürecine iliÅŸkin yol haritasının da 30 Ocak’ta yapılacak tanıtım toplantısında kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

ERKEN SEÇİME 6 NİSAN ŞARTI

Açıklamada seçimin erkene alınmasına yönelik tartışmalara da deÄŸinilerek, “Geçen sene bir siyasi mühendislik çabası olarak devreye sokulan seçim sistemi ile yapılacak hiçbir erken seçime destek vermeyeceÄŸiz. 2018 seçimlerinde geçerli olan sistemle gerçekleÅŸecek -yani 6 Nisan’dan önce yapılacak- bir erken seçime destek vermeye hazırız” denildi.

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN İKTİDARA YENİ ÖNERİ KARARI

Son aylarda gündemde yer alan başörtüsü konusunun da son derece samimi bir istişare ortamı içinde ele alındığı bildirilen açıklamada, şöyle devam edildi:

“12 Eylül’ün darbeci ve 28 Åžubat’ın vesayetçi zihniyetinin eseri olan ve milyonlarca kadının hayatını karartan bu çaÄŸdışı yasağın bir daha gündeme gelmesini engelleyecek hukuki bir teminatın saÄŸlanması konusunda tam bir mutabakata sahibiz.

Ancak, insan hakları ve inanç özgürlüğü ile ilgili bir konuyu ve başörtüsü gibi bir sembolü ‘gollük pas’ olarak gören zihniyete de esastan karşıyız. Başörtüsü yasağı dolayısıyla ağır maÄŸduriyetler yaÅŸayan kadınlar için hakaret niteliÄŸi taşıyan bu tanımlama Sayın ErdoÄŸan’ın bu meseleyi bir seçim malzemesi olarak gördüğünü açık bir ÅŸekilde ortaya koymaktadır.

Ä°ktidar samimi ise bu düzenlemeler konusunda muhalefetten gelecek önerilere ön yargısız ÅŸekilde yaklaÅŸarak metinlerin uzlaşı ile çıkmasını desteklemelidir.”

BÄ°R SONRAKÄ° TOPLANTI 26 OCAK’TA

Açıklamada, bu çalışmaların kısa sürede tamamlanabilmesi amacıyla liderler arası toplantıların daha sık aralıklarla yapılmasına karar verildiÄŸi de belirtilerek, bu baÄŸlamda, bir sonraki toplantının Ä°YÄ° Parti’nin ev sahipliÄŸinde 26 Ocak’ta yapılacağı bildirildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sinan Ateş cinayetinde iki özel harekât polisi tutuklandı!

HIZLI YORUM YAP