17 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Nota bilmeden ezbere çalıyor

Sipariş teslimatı yaptığı otelde çaldığı piyano ile sosyal medyada gündem olan 19 yaşındaki kurye Can İncir, "Evimdeki dijital piyano sayesinde bu hale geldim. Akustik piyanom olsa belki daha iyi olabilirdim." dedi.

Ä°stanbul’da kuryelik yapan Can Ä°ncir, sipariÅŸi teslim için gittiÄŸi Taksim’deki bir otelde piyanoyu görünce çalmak için izin istedi. Daha sonra piyanonun başına geçen Ä°ncir, Mozart’ın Türk Marşı’nı çaldı. Bir otel görevlisi de o anları cep telefonuyla kayda aldı ve Ä°ncir’in izniyle sosyal medyada yayınladı.

Genç kuryenin, piyanodaki performansı sosyal medyada ilgi odağı oldu.

Can İncir, AA muhabirine, Topkapı Üniversitesinde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümünde ikinci sınıfta, ikinci öğretim öğrencisi olduğunu, akşam eğitimine devam ettiğini ve bir aydır da kurye olarak çalıştığını anlattı.

Otelde piyanoda çaldığı Türk Marşı videosunun Fazıl Say ve Gülben Ergen gibi bazı ünlüler tarafından paylaşılmasının ardından daha çok yayıldığını dile getiren İncir, o anları şöyle anlattı:

“SipariÅŸ götürdüğümde otelin çalışanlarından piyano çalmak için rica etmiÅŸtim. SaÄŸ olsunlar izin verdiler. Oradaki kiÅŸiler beÄŸendi, insanlar beÄŸendi, çalışanlar olsun destek oldular bana. Bunlar olduktan sonra bütün sosyal medya beni konuÅŸmaya baÅŸlamış. Twitter olsun, Instagram olsun, YouTube olsun. Yani belli bir izleyici kitlesi, belli bir seven insanlar olmuÅŸ.”

İncir, evinde otururken çalıştığı kurye firmasının sahibinin kendisini telefonla aradığını, gördüğü ilgi karşısında çok mutlu olduğunu söyledi.

İlk başta bilgisayar üzerinden piyano çalmaya başladı

İncir, aynı zamanda bilgisayar oyuncusu olduğunu da anlatarak, hiç müzik eğitimi almadığını, 12 yaşında bilgisayar, akıllı telefon ve tablet uygulamaları üzerinden piyano çalmaya başladığını, 14 yaşında ise arkadaşlarının önerisiyle kendisine bir org aldığını, daha sonra da bir dijital piyano sahibi olduğunu söyledi.

Ä°ncir, ilk baÅŸlarda tüm gününü piyanoya vermeden keyif olarak çaldığını anlatarak, “Ondan sonra baktım hani bir ÅŸeyler yapabiliyorum. Daha çok video izledim, daha çok ÅŸarkı öğrenmeye baÅŸladım. Bana yetmediÄŸini gördüm. GeliÅŸtire geliÅŸtire ÅŸu anki piyanomun sahibi oldum. Evimdeki dijital piyano sayesinde bu hale geldim. Akustik piyanom olsa belki daha iyi olabilirdim.” dedi.

Nota bilmeden ezbere çalıyor

Nota bilmediğini, ezbere dayalı piyano çaldığını belirten İncir, yöntemini şöyle anlattı:

“Tamamen ezbere dayalı, iki el koordinasyonunu kendi kafamda kuruyorum. Önce saÄŸ elimi, sonra sol elimi öğreniyorum. Melodiyi öğrendikten sonra birleÅŸtiriyorum ve böyle parçayı ortaya çıkartıyorum. Türk Marşı benim ilk kez piyanoda ikinci elimi kullandığım parçaydı. Ä°kinci el koordinasyonunu ilk o parçada yapmıştım. Ä°kinci elimi kullanmam biraz uzun sürdü. Onun ardından bu parçayı bir ay süre içinde öğrendim ve geliÅŸtirdim.”

“Olayın buralara kadar geleceÄŸini düşünemiyordum”

Çalıştığı kurye firmasının kurucusu baÅŸta olmak üzere tüm personelin kendisine destek olduÄŸunu aktaran Ä°ncir, “Bu saatten sonra tamamen kendi eÄŸitimim, kendi hayatım ve baÅŸarım için elimden gelen her ÅŸeyi yapacağım. Gülben Ergen piyano hediye edecekmiÅŸ, çok teÅŸekkür ederim kendisine. Çalıştığım firma da okul masraflarım olsun, konservatuvarı olsun, diÄŸer bütün masraflara sponsor olacak. Olayın buralara kadar geleceÄŸini düşünemiyordum. Çok mutluyum.” diye konuÅŸtu.

Konservatuvar okumak istiyor

Ä°ncir, hedefinin konservatuvar okumak olduÄŸunu belirterek, kendisi gibi olan gençlere de “Yaptığınız mesleÄŸi bırakmayın. Hayallerinizin peÅŸinden koÅŸun. Elbet bir gün sizin de elinizden tutan birileri olacak. Bu kim olursa olsun her türlü desteÄŸe hani önem gösterin.” mesajını vermek istediÄŸini dile getirdi.

Eğitimini kurye firması üstlenecek

Kurye firmasının CEO’su Batuhan Gültakan ise sosyal medyada ilgi gören görüntüyü izleyince bu yeteneğe sahip olan personelini destekleme kararı aldıklarını söyledi.

Can Ä°ncir’i arayarak tebrik ettiÄŸini, ofise davet ettiÄŸini ve hikayesini öğrendiÄŸini anlatan Gültakan, “Piyanoyu kendi kendine öğrendiÄŸini, herhangi bir eÄŸitim almadığını anladık. Biz de uygun bir eÄŸitim alarak, hayal ettiÄŸi yolda ilerlemesi için destek olmaya karar verdik. Ona bu yolculukta sponsor olacağız. Ä°nÅŸallah onun için de hayırlısı olacak.” sözlerine yer verdi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Araç stoku yapanlara Bakanlık incelemesi

HIZLI YORUM YAP