11 Aralık 2025 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 2,29 artış gösterdi. Yıllık TÜFE ise, baz etkisiyle yüzde 50,51 seviyesine geriledi. Ekonomistlerin beklentisi, mart ayında enflasyonun aylık bazda yüzde 2,86 artması yönündeydi. Yıllık enflasyonun ise yüzde 51,35’e gerileyeceÄŸi hesaplanmıştı.
Şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi aylık yüzde 3,15 artış göstermişti. Yıllık TÜFE ise, baz etkisiyle yüzde 55,18 seviyesine gerilemişti.
TÜİK’in yayımladığı bültende yer alan detaylar şöyle:
TÜFE’deki (2003=100) deÄŸiÅŸim 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,29, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 12,52, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50,51 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 70,20 olarak gerçekleÅŸti.
ankara escort
Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 17,27 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 70,73 ile lokanta ve oteller oldu.
Ana harcama grupları itibarıyla 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde -1,92 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 6,30 ile eğitim oldu.
2023 yılı Mart ayında, endekste kapsanan 143 temel baÅŸlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey), 24 temel baÅŸlığın endeksinde düşüş gerçekleÅŸirken, 8 temel baÅŸlığın endeksinde deÄŸiÅŸim olmadı. 111 temel baÅŸlığın endeksinde ise artış gerçekleÅŸti.
İşlenmemiÅŸ gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki deÄŸiÅŸim, 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,19, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 12,27, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,11 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 63,72 olarak gerçekleÅŸti.
Yİ-ÜFE (2003=100) 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,44, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,25, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 62,45 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 113,73 artış gösterdi.
Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Balıkesir’de korkutan deprem: Bursa’da da hissedildi
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy tutuklandı
Sahte dolar krizi yeniden alevlendi!
Meclis’te stajyere taciz iddiası. Bir aşçı görevden uzaklaÅŸtırıldı
Kızı, Güllü’yü camdan itip “Hadi bay bay” demiÅŸ
Basit usul kapsamı genişletildi, stopaj süresi uzatıldı
Enver Aysever gözaltına alındı
Sanayi üretiminde daralma sürdü
Ukrayna Plakalı Taşıtlar İçin Süre Uzatımı Kararı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Balıkesir’de korkutan deprem: Bursa’da da hissedildi
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy tutuklandı
Sahte dolar krizi yeniden alevlendi!
Meclis’te stajyere taciz iddiası. Bir aşçı görevden uzaklaÅŸtırıldı
Kızı, Güllü’yü camdan itip “Hadi bay bay” demiÅŸ
Basit usul kapsamı genişletildi, stopaj süresi uzatıldı
Enver Aysever gözaltına alındı
Sanayi üretiminde daralma sürdü
Ukrayna Plakalı Taşıtlar İçin Süre Uzatımı Kararı
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan