17 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Down sendromlu milli yüzücü Ada, Ä°talya’da dünya rekorunun sahibi oldu

Milli yüzücü Ada Zehra Anlatıcı, İtalya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda 200 metre kurbağalamada dünya rekorunun sahibi oldu.

Padova kentinde devam eden şampiyonada dün yapılan yarışlarda ay-yıldızlı sporculardan Ada Zehra, 200 metre kurbağalamada altın, 100 metre serbest stilde gümüş, 50 metre sırtüstünde ise bronz madalya kazandı.

BaÅŸarısını AA muhabirine deÄŸerlendiren Ada Zehra Anlatıcı, “Sekiz yıldır yüzüyorum ve ÅŸu an 16 yaşındayım. Sakarya’da yaşıyoruz. Avrupa Åžampiyonası’nın birinci günde hem birincilik hem ikincilik hem üçüncülük kazandım. 200 metre kurbaÄŸalamada altın madalya kazandım, çok mutlu oldum, Ä°stiklal Marşı’mızı da okuttum. 100 metre serbestte ikinci, 50 metre sırtüstünde üçüncü oldum. Çok mutluyum, önümüzdeki yarışlarda da hedefim madalya kazanmak.” diye konuÅŸtu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yüzme Teknik Kurul BaÅŸkanı Gaye KurubaÅŸ ise Ada’nın kazandığı dünya rekorunu şöyle deÄŸerlendirdi:

“Ada’yı 11 yaşındayken Türkiye Åžampiyonası’na katılmaya hak kazandığında keÅŸfettik. O Türkiye Åžampiyonası’nda gördükten sonra buralara geleceÄŸini tahmin edebiliyorduk. Yüzmede geliÅŸimini sürdürüyor. Dünkü yarışlarda dünya rekoru kırdı. Åžampiyonada 21 ülkeden 514 sporcu içinden 88 kiÅŸi yüzme branşında yarışıyor. Aynı zamanda Ä°rem Öztekin ve Ada Zehra Anlatıcı mozaik engel grubunda. Dünyada çok az mozaik engel grubu sporcusu var. Bir de öğrenim hayatında da normal öğrenim görüyor. Ailesinin desteÄŸi inanılmaz. Yani anne baba gerçekten üzerine titriyor.”

Ada Zehra’nın kırdığı dünya rekorunun çok önemli olduÄŸunu vurgulayan KurubaÅŸ, “Ada, sürpriz yaparak bize yeni dünya rekorunu kazandırdı. Yüzmede 200 metre kurbaÄŸalamada dünya rekoru 4.07.21’lik dereceyle en son 2016’da kırılmış. Milli yüzücümüz Ada Zehra dün 4.05.47’lik derecesiyle uzun kulvar mozaik sınıflandırma dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Bu genç yaşında böyle bir baÅŸarı kazanması çok sevindirici.” diye konuÅŸtu.

Koçak: “Çok sayıda madalya ve rekorlarla dönmek istiyoruz”

Genç milli yüzücü Ada’nın derecesine iliÅŸkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Down Sendromlu Yüzme Milli Takımı Antrenörü Çetin Koçak, bir günde üç ayrı kategoride derece yapmanın kolay olmadığını belirterek, “Öncelikle ÅŸampiyonaya sıkı bir ÅŸekilde illerinde hazırlanan öğrencilerimizi haftada beÅŸ gün havuz antrenmanı, iki günde kara antrenmanı olmak üzere haftanın yedi günü çalıştıran kulüp antrenörlerine teÅŸekkür ediyoruz.” dedi.

Milli takım olarak da yoÄŸun çalıştıklarını aktaran Koçak, “Dünkü yarışmalara sabah seansında ilk önce 100 metre serbestte Ä°rem Öztekin ve Ada Zehra Anlatıcı ile finale kaldık. Daha sonraki serilerimiz için de hemen akabinde hiç ara verilmedi. Biraz da onun zorluÄŸunu çektik. Sonra 200 metre kurbaÄŸalama ve hemen peÅŸinden 50 metre sırtüstü olmak üzere üç yarışta finale kaldık. Ada ve Ä°rem ile finalde baÅŸarılı yüzüp, altın, gümüş ve bronz madalya aldık.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Milli yüzücülerin kazandığı derecelerin kendilerini çok mutlu ettiÄŸini dile getiren Koçak, “Bayrağımızı göndere çektirdik, güzel duygular yaÅŸadık. Daha önümüzde yarışlar devam edecek. Aynı ÅŸekilde Ada’nın, Ä°rem’in ve Alper’in de yapılacak beÅŸer yarışından madalya umutlarımız çok yüksek. Ãœlkemizi en iyi ÅŸekilde temsil etmeye devam edeceÄŸiz. Yüzme adına gurur verici. Türkiye’ye çok sayıda madalya ve rekorla dönmek istiyoruz. Hedefimiz seneye Antalya’da yapılacak Dünya Åžampiyonası’nda (Trisome Oyunları) daha çok madalya elde etmek.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kırklareli’ndeki selde can kaybı 3’e yükseldi

HIZLI YORUM YAP