19 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

MEB, sınıf annesi uygulamasını yasakladı

Öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan ancak zaman zaman tartışmalara neden olan 'sınıf annesi' uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yasaklandı.

Türkiye genelindeki okullarda bazı yerlerde “sınıf annesi” adı altında görevlendirilen velilere yönelik olarak Milli EÄŸitim Bakanlığı, resmi bir uyarı yayınladı. Bakanlık, bu kiÅŸilerin sınıflarda çeÅŸitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiÄŸi ve zaman zaman derslere müdahil olduÄŸu yönündeki ÅŸikayetlere dikkat çekti.

Valiliklere, MEB Temel EÄŸitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından gönderilen “Mevzuatta yer olmayan uygulamalar hakkında (Sınıf annesi)” konulu yazıda, bu kiÅŸilerin sınıflarda çeÅŸitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladıklarına, ders araç-gereci temini yönünde faaliyette bulunduklarına, zaman zaman derslere müdahil olduklarına ve öğrencilerin görüntülerini kaydettiklerine dikkat çekildi.

Öğretmen dışındaki kiÅŸilerin eÄŸitim ortamlarına müdahalesinin eÄŸitimin niteliÄŸini bozduÄŸu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluÅŸturduÄŸu kaydedilen yazıda “ValiliÄŸinizde okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara mahal verilmemesi, bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını hususunda gereÄŸini rica ederim.” ifadelerine yer verildi.

TEPKİ ÇEKİYORDU

Sınıf annelerinin “öğretmenin önüne geçtiÄŸi” eleÅŸtirilerine karşı bazı veliler ve öğretmenler okuldaki iÅŸleri kolaylaÅŸtırdığı için sınıf anneliÄŸi uygulamasını destekliyordu. Ayrıca bazı sınıf annelerinin, Öğretmenler Günü’nde pahalı hediyeler almak için yüksek miktarlarda para toplaması, öğretmenlerden kendi çocuklarına özel ilgi beklemesi, veliler arasında gruplaÅŸma yaratmaları da eleÅŸtiriler arasındaydı. Son olarak bir öğrencinin sınıf annesiyle tartışması gündem olmuÅŸtu. “Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her ÅŸeyi bilmek zorundayım” diyen veliye, öğrencinin “Sınıf annesi sanki dünyanın aÄŸası” diye cevap verdiÄŸi videoya tepki yaÄŸmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ä°srail ordusu, Gazze’ye saldırılarını gece boyunca sürdürdü

HIZLI YORUM YAP