01 Haziran 2026 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Yılbaşı haftası olan 23-30 Aralık tarihlerinde yoÄŸunluk yaÅŸanan Antalya’daki iki havalimanında, aralıkta giriÅŸ yapan turist sayısında tüm zamanların rekoru kırıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün verilerine göre, Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya’ya 23-30 Aralık döneminde hava yoluyla 121 bin 139 turist geldi.
Aralık ayında hava yoluyla geliÅŸler, geçen yıla göre yüzde 7, turizmde rekor yılı olan 2019’daki 227 bin 701 turist sayısına göre ise yaklaşık yüzde 32 artarak 302 bin 505 kiÅŸi oldu.
Bu sayı, Antalya ve Gazipaşa havalimanları dış hatlar terminallerinden elde edilen en yüksek aralık verisi olarak kayıtlara geçti.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, rekorlarla dolu bir yıl geçirdiklerini söyledi.
2023’e umutla baÅŸladıklarını ancak deprem nedeniyle tüm Türkiye’nin sarsıldığını belirten SaatçioÄŸlu, yılın ilk aylarında turizmde rezervasyonlarda duraklama yaÅŸandığını kaydetti.
Türkiye’nin ve Antalya’nın çok hızlı toparlanmaya girdiÄŸini dile getiren SaatçioÄŸlu, “Özellikle 15 Temmuz’dan sonra güzel rezervasyonlar almaya baÅŸladık. Hedefimiz 2019’u geçmekti, bu yıl hedefi gerçekleÅŸtirdik.” dedi.
Turizmin olumsuz her olaydan hemen etkilendiğini ifade eden Saatçioğlu, dünya genelinde yaşanan ekonomik krizlerin, savaşların, gergin ortamların etkilerini turizmcilerin hissettiğini belirtti.
Özellikle Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın Türkiye’yi direkt etkilediÄŸini hatırlatan SaatçioÄŸlu, bu yıl bu pazarlarda da toparlanma olduÄŸunu ve Rusya’dan Türkiye’ye 5 milyonun üzerinde turist geldiÄŸini bildirdi.
Türkiye’nin önemli bir turizm ülkesi, Antalya’nın da dünyaca tanınan bir turizm kenti olduÄŸunu vurgulayan SaatçioÄŸlu, bir pazarda olumsuzluk yaÅŸandığında alternatif pazarların doÄŸabildiÄŸini kaydetti.
Bu yıl da bazı pazarlardan beklenin üstünde turist ağırladıklarını dile getiren SaatiçoÄŸlu, “Bu yıl Polonya ve İngiltere pazarları sürpriz yaptı. Turizm açısından önemli pazarlar, bunların daha da büyüyeceÄŸini düşünüyoruz. Özellikle İngiltere pazarında da ‘her ÅŸey dahil’ sistemi yavaÅŸ yavaÅŸ yer bulmaya baÅŸladı. 2024’ten de umutluyuz.” diye konuÅŸtu.
AA
PKK’ya ait maÄŸarada 467 piyade tüfeÄŸi ele geçirdi
1
Bozulabilir gıda taşımacılığı koşulları iyileştirilecek
16062 kez okundu
2
Nilüfer Belediyesporlu voleybolcu Lopez ölü bulundu
15293 kez okundu
3
Türkiye’deki İlk Lojistik Merkezini Açtı
13794 kez okundu
5
Sanayi siteleri taşınacak
8205 kez okundu
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
Türkiye’nin günlük ihracatı 2,4 milyar doları aştı
Özgür Özel, yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi
İcra memurları CHP Genel Merkez’de
KılıçdaroÄŸlu’ndan ilk adım: Üç avukatı azletti
CHP, ‘mutlak butlan’ kararının ardından YSK’ya baÅŸvurdu
YÖK’ten kapatılan Bilgi Üniversitesi ile ilgili açıklama
Dış ticaret açığı nisanda 8,5 milyar dolar
CHP’de mutlak butlan kararı; KılıçdaroÄŸlu göreve iade edilecek
Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu: Onur Tuna, Feyza Civelek ve Mabel Matiz gözaltında
Mehmet Akif Ersoy hakkında 286 yıla kadar hapis talebi
bursa escort görükle eskort görükle escort bayan bursa görükle escort bursa escort bursa escort bayan