12 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Gümrüklerde dev operasyon

Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda 508 milyon lira değerinde çeşitli ürün, eşya ve araç yakalandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor.

TekirdaÄŸ’ın Çorlu ve Malkara ilçelerinde yapılan operasyonlarda kaçak tütün ve sigara üretim aksamları ele geçirildi. Operasyonlarda yaklaşık 8 milyon lira deÄŸerinde yakalama gerçekleÅŸtirilirken 150 milyon Türk Lirası tutarında kamu zararı ortaya çıkarıldı.

Mersin, Kocaeli ve Ankara’da gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda yaklaşık 328 milyon Türk lirası deÄŸerinde kaçak eÅŸya ele geçirildi.

Mersin’de takibe alınan şüpheli konteynerin araç üzerinden indirildiÄŸi, araca aynı numarayı taşıyan baÅŸka konteynerin yüklendiÄŸi görüldü. Araçta, gümrüklenmiÅŸ deÄŸeri yaklaşık 311 milyon Türk lirası olan 322 bin güneÅŸ gözlüğü, 62 bin 200 dereceli gözlük, 15 bin güneÅŸ gözlüğü camı, 1400 oyuncak, 2 bin 350 ÅŸarjlı çocuk diÅŸ fırçası, 21 bin 950 tuÅŸlu cep telefonu cinsi eÅŸya tespit edildi.

Kocaeli’de de gerçekleÅŸtirilen operasyonda ise beyan edilmeyen 9 bin 413 hoparlör, 4 bin 550 manyetik akıllı ÅŸarj cihazı, 128 bin kablolu kulaklık, 5 bin AUX kablo,11 bin 960 UXB kablo, 2 bin telefon tutucu, 1500 mikrofon,13 bin 980 kamera koruyucu cam, 218 bin 320 karton kutu, 2 bin 390 MP3 player olmak üzere toplam 497 bin 547 kaçak eÅŸya ele geçirildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi ve Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünün ortak operasyonunda, şüpheli bir tır takibe alındı. Tırda yapılan detaylı aramada fotokopi makinası, yazıcı, dermapen, koruyucu gözlük ve koruyucu maske cinsi muhtelif eşyaya el konuldu.

7 lüks araca el konuldu

Artvin, Denizli, Trabzon ve Şırnak’ta farklı operasyonlar gerçekleÅŸtirildi. Turistik kolaylıklar kapsamında, geçici olarak Türkiye’ye getirilen lüks araçların yurt içinde bırakıldığı, ilgili ÅŸahısların ise taahhütname vermeksizin araçsız yurt dışına çıkış yaptığı belirlendi. Ayrıca, geçici ithalat kapsamı muafiyet dahilinde araç getirmek için bazı ÅŸahıslarca usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.

Bu doÄŸrultuda, geçici ithalat rejimini suiistimal etmek suretiyle Türkiye’ye getirilen ve yurt içinde usulsüz bir ÅŸekilde kullanılan yaklaşık 22 milyon Türk lirası deÄŸerinde 7 lüks araca el konuldu​​​​​​​.

Söz konusu olaylarla ilgili soruşturma başlatılırken, Gümrük muhafaza ekiplerince el konulan kaçak tütün ve sigara üretim aksamlarından elektronik eşyaya, lüks araçtan gözlük ve aksesuarına kadar çeşitli ürünlerin yaklaşık 508 milyon Türk lirası değerinde olduğu bildirildi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kaçakçılar “kapan” ile yakalanacak

HIZLI YORUM YAP