17 Mayıs 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Uludağ Üniversitesi öğrencisine acı veda

Yalova'da 12 nisan tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrasında 5 günlük yaşam savaşını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 cana umut olmuştu. Organları Ankara, Bursa ve Çanakkale'de hastalara ulaştırılan Melek, sevenlerinin gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Yalova’da otomobile arkadan çarpan motosiklette ağır yaralandıktan 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleÅŸen ve kazadan 3 gün öce organlarını bağışlayarak 4 kiÅŸiye hayat veren Bursa UludaÄŸ Ãœniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Melek Karakaş (21), gözyaÅŸları arasında son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı.

Kaza, 12 Nisan’da Yalova- Bursa kara yolu, Kirazlı Sanayi Sitesi KavÅŸağı mevkinde meydana geldi. Yalova’dan, Bursa yönüne giden Ziya Ö. (20) idaresindeki 77 ACV 937 motosiklet, aynı istikamete giden R.A. (58) yönetimindeki 57 HD 830 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle devrilen motosikletin sürücü Ziya Ö. ile arkasındaki Melek KarakaÅŸ yaralandı. Yaralılar, saÄŸlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırdı. Başından aldığı darbe ile ağır yaralanan Melek KarakaÅŸ’ın kazada 5 gün sonra geçtiÄŸimiz çarÅŸamba günü beyin ölümü gerçekleÅŸti.

ÖLMEDEN ÖNCE ORGANLARINI BAĞIŞLAMIŞ

UludaÄŸ Ãœniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Melek KarakaÅŸ’ın kazadan 3 gün önce hastaneye giderek organ bağışında bulunup bunu annesiyle paylaÅŸtığı öğrenildi. Bu geliÅŸmenin ardından baÅŸka bedenlerde yaÅŸayacak olan Melek’in organlarının doku ve kan grubu belirlenecek hastalara nakli konusunda giriÅŸim baÅŸlatıldı. Melek’in Yalova’da gerçekleÅŸtirilen operasyonla alınan kalbi Ankara Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, karaciÄŸeri Bursa Åžehir Hastanesi’ne, sol böbreÄŸi Çanakkale 18 Mart Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne saÄŸ böbreÄŸi ise Bursa UludaÄŸ Ãœniversitesi Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara nakledildi. Yalova Valisi Hülya Kaya ise genç kızın acılı ailesini evinde ziyaret edip baÅŸ saÄŸlığı diledi.

ANNESÄ° TABUTA SARILIP AÄžLADI

Organlarıyla 4 kiÅŸiye yaÅŸam umudu olan Melek KarakaÅŸ bugün Yalova’da son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı. Melek’in cenazesi öğlen Merkez Camii’ne getirildi. Buradaki törene, babası 10 yıl önce ölen Melek KarakaÅŸ’ın annesi Romanya asıllı Türk vatandaşı Viorica Cristina KarakaÅŸ, ablaları Adile KarakaÅŸ ve Sibel Kaya ile Yalova Belediye BaÅŸkanı Mehmet Gürel, akrabaları, arkadaÅŸları ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. Viorica Cristina KarakaÅŸ, kızının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Daha sonra da tabutun arkasından el salladı. Melek KarakaÅŸ, kılınan cenaze namazının ardından Merkez Mezarlığı’nda topraÄŸa verildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD,’den Filistin’e veto

HIZLI YORUM YAP