28 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Milli Takım turu son maça bıraktı

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 yenildi.

Maçın 6. dakikasında Türkiye gole çok yaklaÅŸtı. SaÄŸdan Zeki Çelik’in yerden ortasında altıpasın solunda Kerem AktürkoÄŸlu’nun kayarak dokunduÄŸu top, kaleciden sekti. Atağın devamında Portekiz savunması meÅŸin yuvarlağı kornere uzaklaÅŸtırdı.

22. dakikada Portekiz öne geçti. Soldan geliÅŸen atakta Leao’nun yerden ortasında savunmadan seken top, penaltı noktasının sağındaki Bernardo Silva’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun geliÅŸine ÅŸutunda top filelere gitti: 0-1.

29. dakikada Portekiz ikinci golü buldu. Kaleci Altay’ın topa çıktığı sırada savunmada Samet Akaydın’ın hatalı geri pasında meÅŸin yuvarlak çizgiyi geçti: 0-2.

31. dakikada soldan 2 kiÅŸiyi çalımlayarak ceza sahasına giren Kerem AktürkoÄŸlu’nun yakın direÄŸe yerden vuruÅŸunda, kaleci topu ayağıyla kornere uzaklaÅŸtırdı.

41. dakikada Orkun Kökçü’nün ceza sahası dışından yerden ÅŸutunda, kaleci meÅŸin yuvarlağı kontrol etti.

Ä°lk yarı, Portekiz’in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

53. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazda topu önüne alan Yusuf Yazıcı’nın kaleye yaklaşık 20 metre mesafeden yaptığı plase vuruÅŸta meÅŸin yuvarlak kaleci Diogo Costa’da kaldı.

56. dakikada Portekiz farkı 3’e çıkardı. SaÄŸ kanattan savunma arkasına atılan topu alıp ceza sahasına giren Ronaldo, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda pasını sol çaprazda müsait pozisyondaki Bruno Fernandes’e aktardı. Bu oyuncunun boÅŸ kaleye vuruÅŸunda, meÅŸin yuvarlak aÄŸlarla buluÅŸtu: 0-3.

88. dakikada atılan ara pasta defansın arkasına sarkan Bernardo Silva kale önünde topa vurmaya çalışırken kaleci Altay Bayındır meşin yuvarlağı kurtardı.

KarşılaÅŸma, Portekiz’in 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan notlar

2024 Avrupa Futbol Åžampiyonası’ndaki (EURO 2024) ikinci maçında Portekiz ile karşılaÅŸan A Milli Takım’da teknik direktör Vincenzo Montella, Gürcistan ile oynanan karşılaÅŸmaya göre ilk 11’de 4 deÄŸiÅŸikliÄŸe gitti.

Gürcistan maçının baÅŸlangıç kadrosunda yer alan Mert Günok, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Mert Müldür’ün yerine Portekiz karşısında Altay Bayındır, Zeki Çelik, Kerem AktürkoÄŸlu ve Yunus Akgün ilk 11’de sahaya çıktı.

Milli takımın yedek kulübesinde ise Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Okay Yokuşlu, Arda Güler, Cenk Tosun, Yusuf Yazıcı, Ahmetcan Kaplan, Salih Özcan, İsmail Yüksek, Mert Müldür, Kenan Yıldız, Semih Kılıçsoy ve Bertuğ Yıldırım görev bekledi.

Sakatlığı bulunan İrfan Can Kahveci ve Mert Günok ise maç kadrosunda yer alamadı.

Bakan Osman Aşkın Bak, karşılaşmayı tribünden izledi

A Milli Takım’ın Portekiz ile oynadığı karşılaÅŸmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak da tribünden izledi.

Bakan Bak, mücadeleyi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte takip etti.

Hamit Altıntop ve Ronaldo sohbet etti

Türkiye ile Portekiz arasındaki mücadele öncesinde Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ile Portekiz’in yıldızı Cristiano Ronaldo sohbet etti.

Takım giriÅŸlerinin yapıldığı yerde karşılaÅŸan ve Real Madrid’den eski takım arkadaşı olan Hamit Altıntop ile Ronaldo, sohbet etti, bir dönem BeÅŸiktaÅŸ’ta forma giyen Pepe de Altıntop ile selamlaÅŸtı.

BVB Dortmund Stadı’nda büyük coÅŸku

Türkiye ile Portekiz arasında oynanan karşılaşma için tribünler tamamen doldu.

BVB Dortmund Stadı’nın büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı.

Ay-yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, milli takıma büyük destek verdi.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yollarda dönüş hareketliliği

HIZLI YORUM YAP