23 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

İsrail ve Türkiye arasında bayrak krizi

Türkiye'nin İsrail'deki büyükelçiliğinde, öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için Türk bayrağının yarıya indirilmesi diplomatik kriz çıkardı.

Türkiye’nin Ä°srail’in suikastı sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri Ä°srail Haniye için 1 günlük yas ilan etmesi, Ä°srail’de krize yol açtı. Türk Maslahatgüzar DışiÅŸleri’ne çaÄŸrıldı.

Türkiye’nin Ä°srail’in baÅŸkenti Tel Aviv’deki büyükelçiliÄŸinde, öldürülen Hamas lideri Ä°smail Haniye için Türk bayrağı yarıya indirildi.

Ä°srail basını, DışiÅŸleri Bakanı Israel Katz’ın tepki olarak Ä°srail’deki Türk maslahatgüzarı bakanlığa çağırdığını bildirdi. Katz, sosyal medyada yaptığı açıklamada “DışiÅŸleri Bakanlığı yetkililerine, Ä°srail’in lideri Ä°smail Haniye’nin ortadan kaldırılmasına tepki olarak Tel Aviv’deki Türkiye BüyükelçiliÄŸi’nde Türk bayrağının yarıya indirilmesinin ardından Türkiye’nin Ä°srail Maslahatgüzarını ağır bir kınama için çağırmaları talimatını verdim. Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorsa Türkiye’ye gitmeli ve terör örgütü Hamas’ı kucaklayan, onun cinayet ve terör eylemlerini destekleyen ErdoÄŸan’ın yanında yas tutmalı” ifadelerini kullandı.

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli konuya iliÅŸkin olarak, Ä°srail DışiÅŸleri Bakanının yaptığı sosyal medya paylaşımı hakkında, “Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaÅŸamazsınız” paylaşımını yaptı.

Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Ä°smail Haniye, yeni Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Mesud PezeÅŸkiyan’ın yemin törenine katılmak için Tahran’da bulunuyordu. Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye’nin Tahran’da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiÄŸini duyurmuÅŸtu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Açık arazide yıldırımdan nasıl korunacağız?

HIZLI YORUM YAP