16 Ekim 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Türkiye’nin yiÄŸit evladı: Eren Bülbül

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, şehadetinin yedinci yılında unutulmadı.

AyÅŸe ve Hasan Bülbül çiftinin çocuÄŸu olarak 1 Ocak 2002’de dünyaya gelen Eren Bülbül, Maçka ilçesine baÄŸlı Köprüyanı Mahallesi’ndeki tek katlı evde büyüdü.

Köprüyanı Ä°lkokulu ve Çatak Ä°lköğretim Okulu’ndaki eÄŸitiminin ardından, Maçka Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’ne devam eden Bülbül, 2016’da babasını kaybetti.

Bülbül, babasının vefatının ardından okuldan geri kalan zamanlarda yevmiye usulüyle bahçe işlerinde çalışarak ailesinin geçimine katkı sağladı.

Kısa süren yaÅŸamında annesi ve 12 kardeÅŸiyle ekonomik zorluklar çeken Eren, çevresinde Trabzonspor’a olan tutkusuyla da tanınıyordu.

Maçka kırsalındaki evlerinin bulunduÄŸu alanda, 11 AÄŸustos 2017’de bölücü terör örgütü mensuplarıyla saÄŸlanan sıcak temas sırasında ağır yaralanan Eren, kaldırıldığı Karadeniz Teknik Ãœniversitesi (KTÃœ) Farabi Hastanesi’nde vefat etti.

Bülbül’ün cenazesi, 12 AÄŸustos 2017’de Maçka Merkez Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, babasının da mezarının bulunduÄŸu Köprüyanı Mahallesi’ndeki evlerinin yakınındaki aile kabristanlığında topraÄŸa verildi.

Saldırı sırasında, Eren’i korumak için üzerine kapanarak siper olan 41 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli BaşçavuÅŸ Ferhat Gedik de ÅŸehit oldu.

Evli ve iki çocuk babası Gedik, doÄŸum günü 12 AÄŸustos’ta memleketi Hatay’ın Ä°skenderun ilçesinde son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı.

Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’in adı yaÅŸatılıyor

Küçük yaÅŸta ÅŸehadetiyle Türkiye’yi yasa boÄŸan Eren Bülbül’ün sosyal medyadaki son fotoÄŸrafları ve paylaşımları Türkiye’nin hafızasında yer etti.

Sosyal medyada, köyünde sırtında odun taşırken görülen fotoÄŸrafı ve “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” paylaşımıyla Eren, milyonların gönlünde yer edindi.

Eren Bülbül’ün adı Trabzon’da gençlik merkezi, okul, cami, kütüphane ve tünelin yanı sıra birçok ülke ve ÅŸehirdeki farklı mekanlarda da yaÅŸatılıyor.

Åžehit Eren Bülbül’ün adı, o dönem eÄŸitimini sürdürdüğü Maçka Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’ne de verilerek, okulun adı Maçka Åžehit Eren Bülbül Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi olarak deÄŸiÅŸtirildi.

Maçka Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yaptırılan camiye, “Eren Bülbül Camisi” adı verildi. Yine ilçe yolu güzergahındaki bir tünele “Eren Bülbül” adı verilirken, ilçeye baÄŸlı BaÅŸar Mahallesi’ndeki ilkokulda “Åžehit Eren Bülbül” adına kütüphane ile Bekçiler mevkisinde hatıra ormanı oluÅŸturuldu.

Türk Hava Yolları’nın filosuna katılan ve ÅŸehit Eren Bülbül’ün anısına “Maçka” ismi verilen B787-9 (Dreamliner) tipi uçağın ilk seferi de 8 Temmuz 2019’da Trabzon’a yapıldı.

Bülbül’ün adına Somali’de “Eren Bülbül Yetimhanesi” açıldı. Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KasapoÄŸlu’nun katılımıyla Ocak 2021’de Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Åžehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi hizmete açıldı.

Trabzon’da Aydınlıkevler Ä°mam Hatip Ortaokulu’nda oluÅŸturulan kütüphaneye de ÅŸehit Eren Bülbül’ün adı verildi.

Trabzon merkezde de stadyumda, okullarda, üniversitelerde, cadde ve sokaklarda çeşitli şekillerde adı yaşatılan Bülbül anısına voleybol, futbol ve wushu turnuvaları düzenlendi.

Baykar Yönetim Kurulu BaÅŸkanı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı Selçuk Bayraktar da Haziran 2019’da sosyal medya hesabından, eÄŸitimde kullandıkları Bayraktar TB2 SÄ°HA’lardan birine Eren’in adını verdiklerini duyurdu.

YeÄŸeninin yanı sıra çok sayıda çocuÄŸa adı verilen Åžehit Eren Bülbül’ün “kara lastik”leri de Bolu’nun Gerede ilçesindeki YaÅŸayan Ayakkabı Müzesi’nde sergileniyor.

Hafızlarda yer edinen Eren’in olayın meydana geldiÄŸi yerin yakınındaki Türk bayraklı kabri ise 7 yıldır ziyaretçisiz kalmıyor.

Åžehit Jandarma BaşçavuÅŸ Ferhat Gedik’in adı yaÅŸatılıyor

Gümüşhane’den geçici görevle Trabzon’a gelen, Ankara’ya tayini çıkmasına raÄŸmen bölgeyi sevdiÄŸi için görev süresini uzatan ve hain saldırıda ÅŸehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli BaşçavuÅŸ Ferhat Gedik’in adı da Maçka ve Gümüşhane’de yaÅŸatılıyor.

Ortahisar-Maçka kara yolundaki bir tünele “Åžehit Jandarma BaşçavuÅŸ Ferhat Gedik Tüneli” adı verildi. Åžehit Gedik’in Gümüşhane’de görev yaptığı sırada çocuklarının eÄŸitim gördüğü Dumlupınar Ä°lkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından Gedik anısına hatıra ormanı oluÅŸturuldu.

Bülbül ve Gedik’in öyküsünü anlatan TRT ortak yapımı “KesiÅŸme; Ä°yi ki Varsın Eren” filmi, Türkiye’de 350 sinema salonunda ve 8 ülkede 1 Ocak 2022’de vizyona girdi. Filmi, 2,3 milyondan fazla kiÅŸi izledi.

Bülbül ve Gedik’in kanı yerde kalmadı

Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik’in ÅŸehit edildiÄŸi saldırıyı gerçekleÅŸtiren grupta yer aldıkları belirlen terör örgütü mensuplarına yönelik Giresun’un Güce ilçesi kırsalında 31 Mayıs 2018’de gerçekleÅŸtirilen operasyonda, gri kategorideki “SoreÅŸ” kod adlı Barış CoÅŸkun ve “Berhudan” kod adlı Bedrettin Çeliker etkisiz hale getirilmiÅŸti.

Hain saldırının faili “Zeynel” kod adlı terörist Mehmet Yakışır ise güvenlik güçlerince 15 Temmuz 2018’de Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde gerçekleÅŸtirilen operasyonda ölü ele geçirilmiÅŸti. İçiÅŸleri Bakanlığının “Terörden Arananlar Listesi”nde kırmızı kategoride yer alan Yakışır’ın PKK’nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu olduÄŸu bildirilmiÅŸti.

Dönemin İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Eren Bülbül, ÅŸimdi rahat rahat ismini anabiliriz. O kalleÅŸler cehennemde, sen cennettesin. Kahraman Jandarmamızı kutluyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ErdoÄŸan, Heniyye’nin oÄŸullarını kabul etti

HIZLI YORUM YAP