19 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Bloomberg: Türkiye, BRICS’e resmen baÅŸvurdu

Türkiye'nin Batı'nın kurumlarına karşı alternatif olarak görülen BRICS'e olası üyeliği konusunda yeni bir iddia gündem oldu. Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Türkiye'nin BRICS'e üye olmak için resmi olarak başvurduğunu söyledi.

ABD merkezli haber ajansı Bloomberg, Türkiye’nin BRICS’e üyelik için resmen baÅŸvuruda bulunduÄŸunu öne sürdü.

Bloomberg, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberde, “Türkiye’nin NATO’ya olan yükümlülüklerini sürdürürken küresel etkisini artırmak ve geleneksel Batılı müttefiklerinin dışında yeni baÄŸlar kurmak amacıyla BRICS’e katılmayı resmen talep ettiÄŸini” yazdı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın 2018’de BRICS’in zirvesine katılması dikkat çekmiÅŸti.

 

Kaynaklar, “Türkiye’nin onlarca yıldır Avrupa BirliÄŸi’ne (AB) katılma giriÅŸiminde ilerleme kaydedilememesi nedeniyle hayal kırıklığı yaÅŸadığını ve birkaç ay önce BRICS’e katılmak için baÅŸvuruda bulunduÄŸunu” söyledi. Kaynaklar, BRICS baÅŸvurusunun Türkiye’nin Ukrayna savaşı sonrası Rusya ile yakın baÄŸlarını sürdürmesi nedeniyle diÄŸer NATO üyeleriyle yaÅŸanan anlaÅŸmazlıkların bir sonucu olduÄŸunu da sözlerine ekledi.

Haberde, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın “Türkiye, DoÄŸu ve Batı ile iliÅŸkilerini aynı zamanda geliÅŸtirirse güçlü ve etkili bir ülke olabilir” dediÄŸi hatırlatıldı. Türkiye’nin bu yolla Çin ve Rusya’yla ekonomik iÅŸ birliÄŸini geliÅŸtirmeyi amaçladığı da kaydedildi.

Kurucu ülkeler Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın baÅŸ harflerini taşıyan BRICS, ABD’nin hegemonyasına karşı geliÅŸmekte olan ülkeleri temsil eden alternatif bir örgüt olarak öne çıkıyor. Son olarak Ä°ran, BAE, Etiyopya ve Mısır gruba üye olmuÅŸtu.

BRICS’te yeni geniÅŸleme kararının ekimde Rusya’da yapılacak zirvede ele alınması bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Şanlıurfa Belediye Başkanı Gülpınar, partisinden istifa etti

HIZLI YORUM YAP