28 Eylül 2024 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

1xbetbetpasmariobet
a
en iyi rulet siteleri

Ä°znik Gölü’ne baraj ve 5 derenin baÄŸlanması planlanıyor

Bursa'nın İznik ve Orhangazi ilçeleri sınırları içindeki İznik Gölü'nde yaşanan su azlığı sorununun çözümü için yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Ä°znik Gölü Koruma BirliÄŸi toplantısı, Ä°znik Belediye BaÅŸkanı KaÄŸan Mehmet Usta’nın baÅŸkanlığında her iki ilçenin belediye meclis üyeleri ve Devlet Su Ä°ÅŸleri (DSÄ°) yetkililerinin katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.

Gölün su seviyesini dengelemek için acil alınabilecek önlemlerin görüşüldüğü oturumda, BoÄŸazköy Barajı’nın ve Karsak mevkisindeki 5 derenin göle baÄŸlanması en önemli çözüm önerisi olarak öne çıktı.

DSÄ° yetkilileri, göldeki su azlığı sorununun çözümü için “Bursa-Ä°znik Gölü havzasının su bütçesinin korunmasına yönelik derivasyon alternatiflerinin araÅŸtırılması” ve “Ä°znik Gölü’nden ilave içme-kullanma suyu teminine yönelik planlama mühendislik hizmetleri” sözleÅŸmelerinin geçen yıl imzalandığını belirtti.

Toplantıda ayrıca, Ä°znik Barajı’nın kullanıma sunulmasının ardından kapalı sistem sulamaya geçileceÄŸi açıklandı. VahÅŸi sulama uygulamalarının sona erdirileceÄŸi ve bu kaynağın daha verimli kullanılmasının saÄŸlanacağı, kapalı sistem sulamayla gölün su seviyesinin destekleneceÄŸi vurgulandı.

Belediye BaÅŸkanı Usta, Ä°znik Gölü’nün sadece su kaynağı deÄŸil, bölge için önemli doÄŸal ve turistik bir deÄŸer olduÄŸunu söyledi.

Gölü korumanın herkesin sorumluluÄŸunda olduÄŸunu belirten Usta, “BoÄŸazköy Barajı ve 5 derenin göle yönlendirilmesi gibi projelerle geleceÄŸimizi koruyacağız.” dedi.

 

AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bursa OSB’de takımlar sahaya indi

HIZLI YORUM YAP